Neringos krantas tapo rusų žvejų tragedijos liudytoju

Vakar rytą iš oro pajūryje, netoli Juodkrantės, pastebėtas gelbėjimosi plaustas ir du kūnai. Beveik neabejojama, jog tai – šią savaitę Baltijos jūroje dingusios rusų žvejybinio laivo įgulos narių palaikai.

Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis dviejų vyriškių kūnus ir guminį gelbėjimosi plaustą išvydo apie 9.15 val.

Į pajūrio ruožą, apie 25 km nutolusį nuo Lietuvos ir Rusijos sienos ir apie 5 km – nuo Juodkrantės, netrukus išskubėjo Neringos policijos komisariato pareigūnai, ugniagesiai-gelbėtojai, greitosios medicinos pagalbos komandos medikai. Pastarieji konstatavo, kad du netoli vienas kito ant kranto, prie pat vandens, rasti vyrai yra mirę.

„Vakarų ekspresui” įvykio vietoje sutiktas Neringos policijos komisariato viršininko pavaduotojas Žilvinas Kiaušas sakė, kad dėl vyriškių mirties pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Spėjama, kad tai laivo, kuris dingo Baltijos jūroje, įgulos nariai. Ant šalia mirusiųjų rasto gelbėjimosi plausto – rusiški užrašai”, – sakė Ž. Kiaušas.

Spėjama, kad žvejai galėjo mirtinai sušalti. Ant kranto jie greičiausiai atsidūrė bangoms apvertus paplūdimį pasiekusį plaustą. Tikrąsias mirties priežastis nustatys ekspertai.

Spėjama, kad dviejų žvejų kūnai į pakrantę netoli Juodkrantės išmesti tik vakar rytą, nes ankstesnės paieškos buvo bevaisės.

Vakar Neringoje lankėsi Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos Kaliningrado srities atstovai bei susitiko su teisėsaugininkais, apžiūrėjo nelaimės vietą.

Pakrantėje aptikti vyrų kūnai išvežti į Klaipėdos morgą. Rusijos atstovai tikisi greito jų atpažinimo.

Rusijos bendrovei „Baltrybkomp” priklausantis 77 tonų talpos žvejybinis laivas PTS-0212, registruotas Sankt Peterburge, į Svetlo uostą Kaliningrado srityje neatplaukė antradienio vakarą.

„Paskutinį kartą su laivo ekipažu buvo susisiekta gruodžio 11-ąją 20 val. vietos laiku. Laivo įgulą sudaro 6 žmonės. Nuo tada laivo buvimo vieta nežinoma”, – pranešė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija. Jos duomenimis, įgula turėjo specialų radijo plūdurą ir keturis mobiliuosius telefonus.

Pasak minėtosios ministerijos Kaliningrado srities valdybos pareigūnų, ypatingas dėmesys skiriamas pakrantės ruožui Tarano kyšulio rajone. Už 10 mylių nuo šio kyšulio pasieniečiai paskutinį kartą ir matė žvejų laivą.

Užvakar Rusijos ir Lietuvos sraigtasparnių įgulos apžiūrėjo spėjamos nelaimės rajoną, kurio bendras plotas maždaug 5 tūkstančiai kvadratinių kilometrų – nuo minėtojo Tarano kyšulio iki Palangos.

Kaliningrado srities valdžios prašymu paieška, kurią apsunkina stiprus vėjas ir bangavimas, toliau tęsiama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.