„Forum Cinemas”: kino teatruose daugiau merginų

Dažniausiai į kiną einantis žiūrovas yra 15-19 metų 600-900 litų per mėnesį gaunančios ir dar vaikų neturinčios merginos, o, eidami žiūrėti kino filmų, spragėsius dažniausiai perka 30-39 metų daugiau kaip 4000 litų pajamų per mėnesį uždirbantys vyrai – tokias tendencijas atskleidė kino demonstravimo ir platinimo įmonės „Forum Cinemas” atliktas tyrimas.

Lapkričio 14 – 26 d. atlikus „Forum Cinemas” kino teatrų ir Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės lankytojų apklausą, paaiškėjo, kad didžioji dalis apklaustųjų (75 proc.) į kiną eina mažiausiai kartą per mėnesį, 19 proc. – kartą arba du per metus, o 6 proc. kino teatruose visai nesilanko. Vienas iš penkių respondentų prisipažino į kiną einantis tris kartus per mėnesį. Apklausa parodė, kad tarp dažniausiai kino filmus žiūrinčių žmonių 59 proc. yra moterys.

„Iš tiesų mes stengiamės, kad būtų įvairių žanrų filmų, skirtų įvairioms publikoms. Visgi tyrimas parodė, kad mūsų rodomi filmai pritraukia kiek daugiau dailiosios lyties atstovių. Galbūt, peržiūrint naujų siūlomų filmų repertuarą, reikės daugiau dėmesio skirti labiau „vyriškiems” aštresnio siužeto filmams”, – pastebėjo „Forum Cinemas” generalinis direktorius Arūnas Baltrušaitis.

Remiantis apklausos duomenimis, aktyviausi kino filmų žiūrovai patenka į 15-29 metų amžiaus grupę. Žmonės, kuriems daugiau kaip penkiasdešimt metų, į kino teatrus eina ne dažniau kaip kartą per mėnesį. Net trečdalis tokio amžiaus žmonių kino teatruose išvis nesilanko. Paaiškėjo, kad gaunamos mėnesio pajamos didesnės įtakos kino teatrų lankomumui neturi: triskart per mėnesį į kiną eina ir 600, ir 1200, ir daugiau kaip 4000 litų uždirbantys asmenys. Beje, spragėsiai, be kurių kino filmo žiūrėjimas neįsivaizduojamas JAV, tarp kino mėgėjų Lietuvoje nėra labai populiarūs – du trečdaliai apklaustųjų arba retai perka juos, arba visai neperka, tik vienas trečdalis neatsispiria pagundai jų nusipirkti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.