Aplinkos ministerija teisinasi

Aplinkos ministerija neigia naftos gavybos bendrovės „Geonafta” teiginius, jog naftos žvalgybos ir gavybos konkursas prieštarauja Europos Sąjungos direktyvai ir dėl to Lietuvai gali grėsti ES sankcijos.

Anot pranešimo, kaip rengti naftos gavybos konkursą ir pagal kokius kriterijus vertinti jo dalyvių pasiūlymus, nustatė Vyriausybės patvirtinti šio konkurso nuostatai, kurie įsigaliojo beveik prieš ketverius metus.

ES direktyva nurodo, kad vertinimo kriterijai turi būti objektyvūs ir nediskriminuojantys, bet ji neįvardija konkrečių kriterijų, pagal kuriuos reikėtų nagrinėti pasiūlymus. Teisė nustatyti juos palikta pačiai valstybei.

Ginčai dėl naftos gavybos Raseinių ir Rietavo plotuose konkurso laimėtojo – neišvengiamas konkurencinės kovos palydovas, teigia Aplinkos ministerija.

Lietuvos investicijų bendrovės „Hermis Capital” valdoma „Geonafta”, konkurse laimėjusi antrąją vietą, ketina kreiptis į teismą ir apskųsti jo rezultatus.

Dabar Geologijos tarnybos skelbto konkurso laimėtoja Vyriausybei siūloma patvirtinti tik šiemet specialiai šiam konkursui įkurtą bendrovę „LL investicijos”, kuri siejama su dujų importo bei įvairius energetikos projektus įgyvendinančios bendrovės „Dujotekana” prezidentu Rimandu Stoniu ir kuriai vadovauja buvęs „Geonaftos” vadovas Antanas Jasas.

Premjeras Gediminas Kirkilas neseniai pareiškė, kad „Hermis Capital” nepasitenkinimas antrąja vieta naftos žvalgybos bei gavybos konkurse yra suprantamas dalykas.

Jis tikino, kad galutinis sprendimas bus priimtas skaidriai.

G.Kirkilas specialiųjų tarnybų paprašė išsiaiškinti, ar konkursas įvyko skaidriai ir nepažeidžiant įstatymų.

Premjeras dėl konkurso skaidrumo kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Aplinkos ministerija teisinasi"

  1. Aligijus

    Gražu žiūrėti kaip aplinkos apsaugos ministras per televiziją teisinasi ir varto veizolus.Tiek nusipelnė, leisdamas statytis nomenklatūrai net kopose,o vis kabinėjasi…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.