Šilutės centre – ugnies šėlsmas

Vakar Šilutės miesto centre, netoli teismo, plaikstėsi liepsnos. Užsidegus medinio namo mansardai be pastogės liko trys šeimos, į ligoninę pateko viena sunkius sužalojimus patyrusi moteris.

Vakar, apie 6 val. ryto, pastebėta, kad dega M. Jankaus gatvės 6 namas. Pirmoji nuo dūmų ėmė dusti mansardoje gyvenanti 36 metų Liudmila I.

Moteris pamatė, kad dega jos buto durys, tad stvėrusi skudurą bandė malšinti liepsnas. Tačiau pastangos buvo bergždžios – moteris tik nudegė nugarą, rankas ir veidą. Nebeiškentusi troškių dūmų ji šoko per langą ir susilaužė koją.

Netrukus dūmus pajuto kitame mansardos bute gyvenančios šeimos galva. Pravėręs duris vyras bendro naudojimo koridoriuje išvydo liepsnas.

Skubiai pažadinęs žmoną ir paauglį sūnų, vyriškis juos basomis išvarė į lauką. Pats išeiti nebespėjo, tad gelbėdamasis nuo ugnies taip pat šoko per langą.

Tuo metu Šilutės ugniagesių komandos dispečerinėje netilo klaidinantys skambučiai. Žmonės pranešinėjo apie gaisrą vis kitoje vietoje, greičiausiai, per savo butų langus negalėdami matyti tikslios jo vietos.

Netrukus susiorientavę ugniagesiai gelbėtojai rado nelaimės vietą. Jie nustėro išvydę degantį visą namo stogą.

Pirmiausia buvo pasirūpinta sužeista moterimi. Ją greitosios medicinos pagalbos medikai išgabeno į Šilutės ligoninę. Liudmila I. dėl antro laipsnio nudegimų paguldyta į Reanimacijos skyrių.

Ugnis numalšinta viso Šilutės rajono ugniagesių pastangomis tik po poros valandų. Jiems pavyko išsaugoti aplinkinius pastatus.

Pasak kaimynų, namas galėjo būti padegtas. Esą pas Liudmilą I. nuolat lankydavosi neaiškūs asmenys, ieškodavę vietos išgerti. Vienas jų, anot kaimynų, ne kartą grasinęs su moterimi susidoroti.

Įtariama, kad buvo padegtos vata apšiltintos moters buto durys, tada ugnis persimetė į seno namo medines konstrukcijas, pastogę.

Po gaisro be būsto, dokumentų ir daiktų likusios trys šeimos kreipėsi pagalbos į Šilutės miesto seniūną.

Be to, vandeniu buvo užlietos dvi drabužių parduotuvės, įsikūrusios pirmame šio namo aukšte.

Beje, tai jau trečias namas, sudegęs šioje M. Jankaus gatvės vietoje. Kitapus gatvės jau metai stūkso namo, kuris, įtariama, taip pat buvo padegtas, likučiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.