Išrinkti geriausi šių metų nekilnojamojo turto projektai

Baigiantis nekilnojamojo turto sektoriui permainingiems metams Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) paskelbė penkis geriausius šių metų nekilnojamojo turto projektus.

Jau tradiciniais tampančiuose rinkimuose, dėl prestižinių „Gėlių” apdovanojimų ir skulptoriaus Danieliaus Sodeikos statulėlių galėjo varžytis Lietuvos nekilnojamojo turto vystytojai.

Už naują požiūrį į gamtinės aplinkos svarbą gyvenamojo būsto kokybei apdovanotas AB „Hanner” daugiabučių gyvenvietė „Bajorų kalvos”.Šis projektas vystytas Vilniuje, netoli Verkių regioninio parko, vienoje iš švariausių ekologinių zonų mieste. Gyvenvietė išsiskiria naujais gyvenamosios statybos sprendimais – sklypo teritorijoje įrengtas dirbtinis vandens telkinys ir didžiulis parkas, skirtas naujakurių laisvalaikio praleidimui.

Už lojalumą istoriniam Vilniaus paveldui „Gėlė” įteikta gyvenamojo namo Vilniaus Ašmenos, Mėsinių ir Dysnos gatvių sankirtoje projekto vykdytojams – bendrovei „Junesta”. Šio pastato rūsyje išsaugotos ir eksponuojamos atkastų senovinių rūsių liekanos.

Bendrovės „Vilsota” vykdytas sodybinių gyvenamųjų namų kvartalas „Rasų slėnis” pripažintas geriausiu šiuolaikinės architektūros ir gamtos dermės pavyzdžiu. Šis kvartalas skirtas žmogui, pavargusiam nuo formų, medžiagų ir stilių kratinio. Kompanijos užsibrėžtas tikslas išskirtinio grožio vietoje sukurti modernios architektūros ir gamtos harmoniją, projektuojant kuo vientisesnį ir paprastesnį savo formomis kvartalą, pasiteisino su kaupu.

Už sėkmingą „Antrųjų namų” koncepciją apdovanoti UAB ” Realtus” poilsio namai „Vanagupė”. Palangos miesto pakraštyje statomi individualūs namai, kotedžai, nekilnojamojo turto ekspertų manymu, iš visų kurorte vystomų projektų yra tinkamiausi poilsiui.

Dar viena „Gėle” apdovanotas bendrovės „Invalda Real Estate” gyvenamojo namo rekonstrukcijos projektas. Kauno centre, Vytauto prospekte prasidėję pokyčiai – puikus konversijos pavyzdys.

„Šie ir kiti pažangūs nekilnojamojo turto projektai neabejotinai prisideda prie gyvenimo, darbo ir poilsio kokybės gerinimo, modernizavimo, sukuria išliekamąją vertę turinčią urbanistinę erdvę. Tikimės, kad ir kitais metais galėsime įvertinti tokio aukšto lygio projektus”, – sakė LNTPA direktorius Jonas Ragauskas.

LNTPA simbolinės „Gėlės” – vienetinės D.Sodeikos statulėlės – už sėkmingiausius nekilnojamojo turto projektus asociacijos nariams įteikiamos antrą kartą. Prieš du metus įkurta ir aktyviai veikianti LNTPA vienija 51 didžiausią šalies nekilnojamojo turto vystymo, statybos, vertinimo ir pardavimo bendrovę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.