Po atgailos – tik įspėjimas

Išvengti baudos už žioplą Kelių eismo taisyklių pažeidimą gali padėti ne tik policininkų geranoriškumas, bet ir įstatymai.

Smulkius pažeidimus padariusius vairuotojus nuo piniginės baudos atleidžia Administracinių teisės pažeidimų kodeksas.

Jame yra įvardinti pažeidimai, už kuriuos gresia piniginės baudos.

Tačiau vienas kodekso punktų byloja apie tai, kad pažeidimai, kurie nenumatyti Administracinių teisės pažeidimų kodekse, vairuotojams užtraukia tik įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 40 litų.

Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus viršininko Sauliaus Švėgždos teigimu, tokių pažeidimų, už kuriuos gresia įspėjimas, o ne piniginė bauda, nėra daug ir visi jie gana smulkūs.

Vienas iš jų – važiavimas neįsijungus šviesų.

Kur kas dažniau nei numatyta kodekse išvengti baudos padeda Kelių eismo taisykles pažeidusio vairuotojo nuoširdus atgailavimas ir pareigūnų geranoriškumas.

S.Švėgžda neslėpė, kad policininkai irgi žmonės, tad suprantama, kad jie atleidžia savo kaltę pripažįstančiam ir atgailaujančiam vairuotojui.

„Visko juk gyvenime būna”, – tokias situacijas apibūdino S.Švėgžda.

Tačiau tokios „lengvatos” taikomos tik už grėsmės kitiems eismo dalyviams nekeliančius pažeidimus.

Nors S.Švėgžda ir pripažino, kad vairuotojai kartais nebaudžiami ir ne pagal kodeksą, tačiau, jo teigimu, tokių atvejų bent jau teoriškai neturėtų būti.

Kitaip tariant, baudos vairuotojai turėtų išvengti tik tada, kai netyčia padarytų pažeidimą, kuris nenumatytas Administracinių teisės pažeidimų kodekse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.