Policijai netikusios versijos kultūristę atvedė į areštinę

Geriausia visų laikų Lietuvos kultūristė, Europos ir pasaulio čempionė, 38 metų klaipėdietė Natalija Murnikovienė tapo viena iš įtariamųjų byloje dėl automobilio vagystės Palangoje.

Dvi paras uostamiesčio areštinėje praleidusios N. Murnikovienės versija apie netikėtai rastą pavogtoje mašinoje buvusį dovanų kuponą teisėsaugininkams atrodo sunkiai įtikima.

„Dėl automobilio vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas. N. Murnikovienei pareikšti oficialūs įtarimai šio nusikaltimo įvykdymu. Priklausomai nuo tyrimo eigos šie įtarimai gali keistis”, – vakar tvirtino laikinai Palangos miesto policijos komisariato viršininko pareigas einantis Andrius Grigaitis.

Gruodžio 3-iąją Palangoje, iš Vanagupės gatvės, buvo pavogtas apie 40 tūkstančių litų vertės 2005 metų laidos bendrovei „Statoil Lietuva” priklausantis „Volkswagen Golf”.

Mašinos teisėsaugininkams dar nepavyko surasti, tačiau vakar nuo pat ankstaus ryto Palangos PK vyko N. Murnikovienės apklausa. Galimo dviejų vaikų motinos indėlio vykdant šį nusikaltimą pareigūnai nekomentuoja. Taip pat neatskleidžiama, ar yra ir daugiau įtariamųjų.

Dvi paras Klaipėdos VPK areštinėje praleidusi sportininkė po apklausos paleista į laisvę. Teisėsaugininkai neprašė teismo ją suimti ilgesniam laikui. Po pietų N. Murnikovienė iš Palangos policijos išėjo raštu pasižadėjusi niekur neišvykti.

N. Murnikovienė trečiadienį sulaikyta uostamiesčio prekybos centre BIG įsikūrusioje parduotuvėje „Parfum Express” – čia ji pateikė 100 litų vertės dovanų kuponą ir norėjo įsigyti kvepalų.

Pateikus kuponą buvo iškviesta apsauga ir policija, nes parduotuvės darbuotojos buvo perspėtos, kad kuponas gali būti įsigytas nusikalstamu būdu.

Išvydusi apsaugininkus bei netrukus pasirodžiusius policininkus N. Murnikovienė labai sutriko. Juridinio asmens vardu registruotą kuponą, kuris buvo paliktas pavogtoje mašinoje, pateikusi N. Murnikovienė buvo sulaikyta.

Iš pradžių ji nuvežta į Klaipėdos VPK 4-ąjį policijos komisariatą ir po apklausos uždaryta į areštinę. Sportininkės namuose netrukus atlikta krata. Jos rezultatai nekomentuojami.

Iš pradžių N. Murnikovienė prisiekinėjo nežinojusi, kad kuponas gali būti vogtas. Esą jį jai padovanojo vienas gerbėjas. Vėliau klaipėdietė ėmė teigti dovanų kuponą radusi savo pašto dėžutėje.

Automobilio vagystę tiriantys policininkai tokiomis praeityje garsios sportininkės versijomis nebuvo linkę tikėti. Neišgirdę, jų nuomone, tiesos, pareigūnai moterį dviem paroms ir uždarė į areštinę.

N. Murnikovienė yra pirmoji profesionali kultūristė Rytų Europoje. 2000-aisiais ji pripažinta geriausia visų laikų Lietuvos kultūriste, apdovanota „Už aukštus sporto pasiekimu”. Šiuo metu klaipėdietė verčiasi trenerės darbu.

Beje, su teisėsauga nemalonumų yra turėję ne tik jos auklėtiniai, bet ir buvęs vyras, taip pat praeityje garsus kultūristas Ričardas Murnikovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.