V.Žirinovskio padėjėjo nužudymo bylos nagrinėjimas atidėtas

Vakar Lietuvos apeliacinis teismas, nagrinėdamas V.Žirinovskio padėjėjo ir jo asmens sargybinio nužudymo ir kelių kitų epizodų bylą, atnaujino įrodymų tyrimą ir iš JAV atsakingų tarnybų prašys pateikti dokumentus, susijusius su L.Jurio (gim. 1970 m.) atžvilgiu 2002 m. priimtu nuosprendžiu. Šie dokumentai gali būti reikšmingi nagrinėjant L.Jurio skundą dėl bausmės dydžio.

Šioje byloje už V.Žirinovskio padėjėjo G.D. ir jo asmens sargybinio A.K. nužudymą 17 metų laisvės atėmimo nuteistas Laisvūnas Jurys (gim. 1970 m.) Apeliacinio teismo prašė iškviesti du gynybos liudytojus, kurie galėtų patvirtinti, jog jis nusikaltimą darė veikiamas psichologinio smurto. Tačiau Teismas, motyvuodamas tuo, kad šie asmenys jau anksčiau buvo apklausti šioje byloje, tokį prašymą atmetė.

Teismas vakar nagrinėjo ir šios bylos epizodą, kuriame Vincas Šilys buvo kaltintas organizavęs gyvenamojo namo susprogdinimą, tačiau Šiaulių apygardos teismo išteisintas. Posėdžio metu buvo apklaustas nukentėjusysis V.J., kurio nebaigtas statyti namas Telšiuose buvo susprogdintas 1996 metų rugsėjį. Nukentėjusysis teisme teigė, kad tarp jo ir V.Šilio buvę kilę nesutarimų dėl vienos parduotuvės privatizavimo. Sprogimas nukentėjusiojo nebaigtame statyti name nugriaudėjo praėjus maždaug savaitei po konflikto.

Vakar teismo posėdyje laiku nepasirodžiusiam išteisintojo Vinco Šilio (gim. 1966 m.) advokatui Teismas skyrė 1000 Lt baudą.

V.Šilys Šiaulių apygardos teisme gegužės mėnesį buvo išteisintas dėl dviejų asmenų nužudymo organizavimo, nesunkaus sveikatos sutrikdymo, sprogdinimo organizavimo ir tyčinio turto sugadinimo. Šioje byloje buvo išteisintas ir Arvydas Juškevičius (gim. 1963 m.).

Šiaulių apygardos teismo nuosprendžio dalį dėl V.Šilio ir A.Juškevičiaus išteisinimo skundė Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras.

Šioje byloje už Rusijos politiko padėjėjo ir verslininko G.D. ir jo asmens sargybinio A.K. nužudymą buvo nuteistas ir Alvydas Velička (gim. 1970 m.). A.Veličkai buvo paskirta 13 metų laisvės atėmimo bausmė. Jis nuosprendžio neskundė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.