Kitais metais uždirbsime 8 litais daugiau

Vakar Seimas priimė Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimus, kurias neapmokestinamasis gyventojų pajamų dydis (NGPD) nuo kitų metų sausio 1-osios vidutiniškai didinamas 10 proc.

Pagrinindis NGPD padidintas nuo 290 iki 320 litų. Asmenys, kuriems taikomas šis NGDP, nuo kitų metų uždirbs 8,10 lito daugiau.

Gyventojams, turintiems ne didesnį kaip 25 proc. darbingumo lygį, senatvės pensininkams, turintiems didelių specialiųjų poreikių lygį, ir asmenims, kuriems nustatytas sunkus neįgalumo lygis, bus taikomas 475 litų NGPD.

Žmonėms su 30-40 proc. darbingumo lygiu, senatvės pensininkams su vidutinių specialiųjų poreikių lygiu ir asmenims su vidutiniu neįgalumo lygiu NGDP bus 420 litų.

Auginantiems tris ir daugiau vaikų (įvaikių) iki 18 metų, taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose NGDP padidintas iki – 475 Lt, o už ketvirtą ir paskesnį vaiką (įvaikį) NGDP bus didinamas 50 litų.

Motinai (įmotei) arba tėvui (įtėviui), kurie vaikus arba įvaikius iki 18 metų, taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose, augina vieni – NGDP sieks 370 litų, o už auginamą antrą ir kiekvieną paskesnį vaiką (įvaikį) jis bus didinamas 60 litų.

Žemės ūkio veiklos subjektų darbuotojams, kai šių subjektų pajamos iš realizuotos žemės ūkio produkcijos per metus sudaro daugiau kaip 50 proc. visų pajamų, taip pat ūkininkų, įstatymų nustatyta tvarka įregistravusių ūkį, darbuotojams NGDP bus 365 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

3 atsiliepimai į "Kitais metais uždirbsime 8 litais daugiau"

  1. f

    Tai čia labai daug? 👿

  2. g

    o tai neuztenka? :))) jei rimtai, tai juokinga ir tiek..

  3. simona

    wow tada tai gyvensim ir vargo nematysim 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.