Į biudžeto traukinį „įšoko” tik teatras

Vakar Seimas pritarė deficitiniam kitų metų valstybės biudžetui, kuris bus 2,9 mlrd. litų didesnis nei šiemet ir kartu su Europos Sąjungos lėšomis sudarys 22,2 mlrd. litų.

Seimo nariai nepritarė neseniai gimusiai pajūryje išrinktų parlamentarų iniciatyvai skirti 2 mln. litų, kad būtų galima šiek tiek sutvarkyti antisanitarinėmis sąlygomis pagarsėjusius Klaipėdos universiteto bendrabučius, kuriuos grasinama uždaryti. Palaikymo nesulaukė ir prašymas skirti 750 tūkst. litų universiteto mokslo centrui projektuoti bei seimūno Antano Matulo siūlymas skirti 4 mln. litų Jūrininkų ligoninės operacinių renovacijai.

Sėkmė nusišypsojo tik Klaipėdos dramos teatrui. Kultūros ministerija sutiko, kad būtų perskirstyti jos asignavimai, tad 300 tūkst. litų, kurie buvo numatyti Kernavės kultūros objektams, bus skirti uostamiesčio teatro pastato griuvimui stabdyti.

„Universitetas per vėlai pateikė prašymus, jų nespėjo apsvarstyti Vyriausybė, todėl šansų, kad jiems pritars Seimas, buvo mažai”, – nesėkmės priežastis komentavo Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys Raimundas Palaitis.

Kitų metų valstybės biudžeto įstatymas buvo patvirtintas valdančiosios mažumos ir konservatorių balsais. Jam nepritarė Darbo partijos, Liberalų sąjūdžio, Naujosios sąjungos ir „Tvarkos ir Teisingumo” frakcijos. „Už” balsavo 80 Seimo narių, „prieš” – 30, 14 – susilaikė.

Po antrojo biudžeto svarstymo 49 Seimo nariai Vyriausybei buvo pateikę dar siūlymų, kurių piniginė išraiška – daugiau nei 465 mln. litų. Iš jų ministrų kabinetas pritarė vos keliems ir pasiūlė biudžeto išlaidas padidinti beveik 13 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.