„airBaltic“ keleivių skaičius šiemet Vilniuje išaugo 37 procento

Oro bendrovė „airBaltic” per vienuolika šių metų mėnesių Vilniaus oro uoste skraidino daugiau nei 410 tūkst. keleivių ir jau metai kaip toliau sėkmingai pirmauja Vilniaus oro uoste. Bendrovės skrydžių skaičius Vilniuje sausio – lapkričio mėnesiais buvo 37 proc. didesnis nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais ir viršijo 9 tūkst. Iš viso oro bendrovė „airBaltic” Vilniuje ir Rygoje pervežė 1,3 mln. keleivių – 39 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai metais.

„Džiugu, kad jau metai, kaip esame lyderiai pagal pervežamų keleivių skaičių Vilniaus oro uoste. Keleivių skaičiaus augimas rodo, kad mūsų planai pasiteisino, todėl tikimės, kad ir tolimesnė mūsų plėtra bus sėkminga, – sako „airBaltic” atstovybės Lietuvoje vadovas Tadas Vizgirda. – Gruodžio mėnesį prasidės šventinės kelionės, tad tikimės sulaukti rekordinio keleivių skaičiaus.”

Lapkričio mėnesį „airBaltic” Vilniaus oro uoste aptarnavo 32,1 tūkst. keleivius, o tai yra 18 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai metais. Bendrovė lapkritį atliko 744 skrydžius (7 proc. daugiau nei pernai metų lapkritį), o lėktuvų salonai sausio – lapkričio mėnesiais buvo užpildyti 66 proc. (2 proc. daugiau nei pernai).

Iš viso oro bendrovė „airBaltic” lapkričio mėnesį Vilniaus bei Rygos oro uostuose pervežė daugiau nei 100 tūkst. keleivių (25 proc. daugiau nei pernai). Bendrovė per vienuolika mėnesių atliko 25 proc. daugiau skrydžių (26664 skrydžius) nei per tą patį laikotarpį pernai metais, lapkritį skrydžių skaičius viršijo 2,4 tūkst. (21 proc. daugiau nei pernai). Lėktuvai sausio – lapkričio mėnesiais buvo užpildyti 61 proc. (5 proc. daugiau nei pernai).

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) yra uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 metais. Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., SAS – 47,2 proc. akcijų. 2005 metais „airBaltic” pervežė 1,04 mln. keleivių. 2006 m. I ketvirtį įmonė pasiekė 249,82 mln. Lt apyvartą – 33 proc. didesnę nei 2005 m. Taip pat I pusmetį bendrovė uždirbo 4,8 mln. Lt konsoliduoto pelno.

Šiuo metu „airBaltic” lėktuvų parką sudaro šešiolika lėktuvų: septyni „Boeing 737 – 500” ir devyni „Fokker 50” lėktuvai. Bendrovė siūlo tiesioginius skrydžius iš Vilniaus (14) ir Rygos (33), taip pat skrydžius iš Kaliningrado į Kopenhagą. Žiemos sezono metu bendrovė pradės skrydžius į Ciurichą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.