Gimtadieniui – pavojingo recidyvisto „titulas”

Teismui pripažinus kaltu dėl nužudymo anksčiau penkis kartus teistam vyriškiui suteiktas itin pavojingo recidyvisto vardas. Nuosprendis sutapo su kaltinamojo gimtadieniu.

Klaipėdos apygardos teisme nuosprendį išklausė 33-iąjį gimtadienį už grotų pasitikęs Aidas Kvietkauskas. Sudėjus bausmes už nužudymą, plėšimą ir nepilnamečio įtraukimą į nusikaltimą kaltinamajam skirta 18 metų nelaisvės.

Be to, penkis kartus už vagystes ir smurto panaudojimą teistas A. Kvietkauskas pripažintas itin pavojingu recidyvistu.

Vyrui teks atlyginti ir nužudytojo laidotuvių išlaidas bei jo brolio pareikštą 10 tūkst. litų neturtinės žalos ieškinį.

Kartu į teismą pateko ir už grotų 18-ąjį gimtadienį pasitikęs Saulius Grigas. Jam už plėšimą skirti 2 metai pataisos namuose.

Šių metų balandžio 23-iąją kaltinamieji įsibrovė į Klaipėdos rajono Gobergiškės kaime stovėjusį vienos bendrovės statybvietės vagonėlį. A. Kvietkauskas puolė mušti statybvietę prižiūrėjusį 37 metų jurbarkiškį Saulių Girčių.

Nuo smūgių šis parkrito ant žemės. S. Grigui išbėgus į lauką A. Kvietkauskas ant aukos kaklo užmetė virvę ir žmogų pasmaugė.

Į vidų grįžęs S. Grigas paėmė vyriškio mobilųjį telefoną ir striukę. Pasinaudoję rastais raktais kaltinamieji iš statybvietės pagrobė elektrinį grąžtą, kitus įrankius bei kabelį.

S. Girčiaus kūnas buvo įmestas į lietaus kanalizacijos šulinį ir užklotas polietilenu, apkrautas pagaliais.

Nužudžius S. Girčių be tėvo liko keturi vaikai. Vyras dieną dirbo statybininku, o vakare už leidimą nemokamai gyventi prižiūrėdavo teritoriją. Beje, ten pat statybininku buvo įsidarbinęs ir A. Kvietkauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.