Kelias į Briuselio fondus – per Marijampolę

Kaliningrado sritis ieško būdų, kaip gauti pinigų iš Europos Sąjungos fondų

Į Lietuvą atvykę Rusijos Kaliningrado srities vyriausybės specialistai ieškojo galimybių aktyviau bendradarbiauti su Lietuvos pasienio regiono apskritimis, rengiant bendrus iš ES fondų finansuojamus projektus.

„Mus labai domina, kaip būtų galima intensyvinti bendradarbiavimą su Lietuvos pasienio regionais, rengiant bendrus projektus įvairiems Europos fondams”, – savo tikslą nubrėžė Kaliningrado srities ekonomikos ministerijos Investicijų politikos departamento viršininko Olegas Danovskis. Iš viso kaliningradiečiai apsilankė trijose Lietuvos apskrityse – Klaipėdos, Tauragės ir Marijampolės.

Deja, anot jau beveik dešimtmetį įvairius dvišalius bei trišalius projektus rengiančio euroregiono „Nemunas” Marijampolės biuro direktoriaus Gintaro Skamaročiaus, apie tai Kaliningrado srities vyriausybės vadovai galėjo pradėti galvoti kur kas anksčiau – prieš metus ar dvejus.

„Dabartinis finansinis laikotarpis baigiasi gruodžio 31 dieną, tad jau ne kažin kiek galima nuveikti, juolab kad jie dar tik svarsto, kokius projektus būtų galima rengti”, – kalbėjo Skamaročius. Pasak jo, vien regiono „Nemunas” Marijampolės biuras kartu su penkių Kaliningrado srities pasienio rajonų savivaldybėmis yra parengęs ir įgyvendina keletą trišalių projektų, kurių bendra vertė siekia ne vieną milijoną eurų. Už ES lėšas Kaliningrado srityje rekonstruojami Oziorsko valymo įrenginiai, rengiami penkių pramoninių zonų dokumentai, o dvi iš jų bus ir įrengtos.

„Jei srities specialistai nesnaus, tai 2007-2013 metų finansiniu laikotarpiu jie per bendrus trišalius (Rusijos, Lietuvos ir Lenkijos) projektus gali gauti kur kas daugiau pinigų ne tik infrastruktūrai gerinti, bet ir socialiniams reikalams, švietimo aplinkai, kultūros paveldui išsaugoti”, – sakė Marijampolės apskrities regioninės plėtros departamento direktorius Valdas Tumelis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.