Kino klube komedijos apie didžiąją dieną ir muilo operos princą

Naujasis Šiaurės šalių kino klubo sezonas įsibėgėja. Gruodžio mėnesį kino klubas rodys danų ir suomių komedijas, kurių linksma nuotaika neleis suabejoti – artėja Kalėdų šventės.

Pirmasis mėnesio filmas „Didžioji diena” (12/06) pasakos istoriją apie gerų draugų trijulę, kuri dirba nedidelėje vestuvių organizavimo firmoje. Verslas sekasi ne kaip ir trijulę galėtų išgelbėti tik kas nors nepaprasto. Reikalai ima krypti į gerąją pusę, kai į firmą kreipiasi įžymybių porelė, tačiau ar sėkmė iš tiesų taip lengvai prijaukinama?

Antroji mėnesio komedija „Muilo operos princas” (12/20) nukels į filmų kūrimo ir kino pramonės užkulisius. Kas aktorei gali būti blogiau – niekas nevertina tavo sugebėjimų vaidinti, todėl esi priversta rašyti banalius scenarijus muilo operoms. Tačiau bėda viena nevaikšto, ir šios komedijos herojė Ilenė įsimyli pagrindinio vaidmens atlikėją. Siekdama suvilioti savo meilės objektą, Ilenė pradeda jam kurti ypatingas scenas.

Šiaurės šalių kino klubo filmai rodomi du mėnesio trečiadienius „Skalvijos” kino centre (A. Goštauto g. 2/15, Vilnius). Įėjimas nemokamas, vietų rezervacija nevykdoma.

Naujausius Šiaurės šalių kino filmus taip pat galima nemokamai skolintis Šiaurės ministrų tarybos biuro bibliotekoje (Didžioji g. 5, Vilnius). Tai vienintelė Šiaurės šalims atstovaujanti biblioteka šalyje, kuri yra atvira visiems, o paslaugos teikiamos nemokamai. Elektroninis bibliotekos katalogas: http://biblioteka.nmr.lt.

Gruodžio repertuaras

2006 12 06, 17.00 val.

Didžioji diena (Den store dag), Danija

Rež. Morten Arnfred, 90 min., danų k., subtitrai anglų k., 2005 m.

Šioje komedijoje pasakojama apie Annę ir du jos artimus draugus Jesperį ir Larsą. Trijulė dirba nedidelėje vestuvių organizavimo firmoje „Didžioji diena”. Firmos reikalai prastoki. Tačiau draugų svajonė susirasti klientų turėtų išsipildyti, kai į juos kreipiasi garsenybių porelė…

Vaidina: Louise Mieritz, Nikolaj Steen, Henrik Prip, Christian Tafdrup, Frank Thiel, Trine Dyrholm ir kiti.

2006 12 20, 17.00 val.

Muilo operos princas (Saippuaprinssi), Suomija

Rež. Aleksi Bardy, 93 min., suomių k., subtitrai anglų k., 2006 m.

Nevykusi aktorė Ilenė po virtinės nesusipratimų tampa muilo operų scenariste. Vakarėlyje, kuriame dalyvauja aktoriai ir pagalbinis personalas, ji sutinka ir įsimyli jų kuriamo filmo svarbiausio vaidmens atlikėją Keviną. Tada Ilenė pradeda kurti Kevinui ypatingas scenas, o jos rašomas scenarijus tampa įrankiu aktoriui suvilioti.

Vaidina: Pamela Tola, Mikko Leppilampi, Outi Mäenpää, Juha Veijonen, Jani Volanen, Tommi Korpela ir kiti.

Rengėjai pasilieka teisę keisti repertuarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.