Vagys kelią į laisvę rado per skylę tvoroje

Visos Lietuvos teisėsaugininkai ieško iš Kretingos policijos areštinės pasprukusių profesionalių vagių. Jie dingo dieninio pasivaikščiojimo kiemelyje metu.

Užvakar, apie 14.30 val., Kretingos rajono policijos komisariato areštinės postinis budėtoją informavo, jog dingo du suimtieji.

Vienoje kameroje laikyti 25 metų Tomas Liutkevičius ir 22 metų Rimvydas Vasiljevas paspruko pasivaikščiojimo metu komisariato kiemelį dengiančiame vieliniame tinkle praardę skylę. Vėliau jie pateko į gatvę.

Kur tuo metu buvo atsakingi pareigūnai, komisariato vadovai nekomentuoja.

T. Liutkevičius yra 4 kartus už vagystes teistas kaunietis. Klaipėdos rajono gyventojas R. Vasiljevas už panašius nusikaltimus yra kalėjęs jau 5 kartus.

Kretingos areštinėje jie buvo atsidūrę Palangos teisėsaugininkų prašymu. Dėl vagysčių kurorte buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai, tačiau už grotų laikyti įtariamųjų T. Liutkevičiaus ir R. Vasiljevo palangiškiai neturi galimybės – Palangos miesto policijos komisariate nėra areštinės.

Anot Kretingos rajono PK viršininko pavaduotojo Andriaus Grabio, bėglių intensyviai ieškoma. Paiešką apsunkina tai, kad vyriškiai yra ne vietiniai.

„Po šio įvykio pradėjome du ikiteisminius tyrimus: dėl kalinio pabėgimo ir dėl tarnybinių pareigų neatlikimo. Bausmė už pabėgimą laukia ne tik suimtųjų, bet areštinės darbuotojų”, – sakė A. Grabys.

Pirminiais duomenimis, sekmadienį areštinėje budėjo trys pareigūnai. Komisariato vadovai vakar turėjo nuspręsti, ar jie bus nušalinti nuo tarnybos, kol vyks ikiteisminis tyrimas.

Kretingos policijos komisariato areštinėje vakar buvo du suimtieji. Areštinėje įrengta 16 vietų, kartais čia laikoma iki 20 asmenų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.