Labiausiai laisvei nusipelnęs žmogus Lietuvoje šiemet – Marius Veselis

Kiekvienais metais Lietuvos liberalaus jaunimas (LLJ) metinės Sueigos metu įteikia apdovanojimą žmogui, LLJ nuomone, labiausiai prisidėjusiam prie laisvės idėjų sklaidos ar liberalios politikos įgyvendinimo Lietuvoje.

Lietuvos liberalaus jaunimo „Labiausiai laisvei nusipelniusio žmogaus apdovanojimas” 2006 m. gruodžio 2 dieną vykusioje Sueigoje skirtas Mariui Veseliui – ne tik už tai, kad atvedė „MTV” į Lietuvą, bet už tai, kad asmeniniu pavyzdžiu jaunimui įrodė, kad liberalizmas – yra laiminti filosofija, ir tai tikrai veikia!. Už akivaizdžius įrodymus, kad, būdamas iš tikrųjų laisvas, svajonę, vieną rytą gimusią lovoje, gali paversti realybe, ir tam nereikia jokios valdžios ir jokių nuobodžių politikų. Už tai, kad pats gali pakeisti tai, kas nepatinka.

„Laisvė veikti – tai bene daugiausia, ką gali padaryti, prisidėdamas prie laisvės idėjų sklaidos, už ką ir teikiamas vienas svarbiausių LLJ apdovanojimų. M.Veselio, kaip Labiausiai laisvei nusipelniusio žmogaus išskyrimas įrodo, jog liberalizmas – ne tik politinė, bet ir gyvenimo būdo sistema” – skelbdama apdovanojimą teigė Rasa Maselskytė, kadenciją baigusi Lietuvos liberalaus jaunimo pirmininkė.

„Nesu nei trupučio nusipelnęs šio pagerbimo šiandien, bet priimu jį tikėdamas, kad šiandien kažkur Lietuvoje dar bent vienas žmogus supras, jog apie laisvę ne tik lengva svaičioti, bet ir įmanoma laisvu būti”, – žinią apie apdovanojimą sutiko Marius Veselis.

„Mes esame laisvės karta. Ir mums svarbu ne tik tai, ką apie mus galvoja kiti. Mes gyvename, o nevaidiname gyvenimo. Mums laisvė – tai laisvė ne šiaip daryti su savo gyvenimu ką nori, bet daryti taip, kad ir kiti išliktų laisvi.

Kai kažką mylime, tai mylime iš tikrųjų, o ne tik taip sakome. Kai kažką gerbiame, tai gerbiame iš tikrųjų, o ne simuliuojame pagarbą. Kai už kažką prisiimame atsakomybę, tai įsipareigojame visų pirma sau. Ir jei suklystame, dėl savo klaidų nekaltiname kažko kito. Atsakomybė ne tik lengva prisiimti, bet ir įmanoma būti iš tikrųjų atsakingam.” – pabrėžė Marius Veselis.

Tradicija rinkti labiausiai laisvei nusipelniusį žmogų Lietuvos liberaliame jaunime atsirado 1998 metais. Tarp „Labiausiai laisvei nusipelniusių žmoni” jau yra Ričardas Gavelis, Rimvydas Valatka, Zita Čepaitė, Algis Ramanauskas-Greitai, Algirdas Degutis ir kiti. Šiuo apdovanojimu taip pat yra apdovanoti ir Lietuvos laisvosios rinkos institutas bei LR Konstitucinis teismas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.