SAS keleiviai iš Palangos keliaus su elektroniniais bilietais

Aviakompanijos SAS keleiviai, skrendantys maršrutu Palanga – Kopenhaga ir bilietus rezervavę kelionių agentūroje arba tinklapyje flysas.lt, nuo gruodžio 1 d. galės įsigyti elektroninį bilietą. Planuojama, kad per pirmuosius metus elektroniniai bilietai sudarys 90 proc. visų aviakompanijos SAS Lietuvoje parduodamų bilietų.
„Skrydis maršrutu Palanga – Kopenhaga yra ypač populiarus. Vien šių metų sausio – spalio mėn. šiuo maršrutu iš viso skrido 49222 keleiviai. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2005 m., tai 74 proc. daugiau. Ir toliau augant keliaujančiųjų skaičiui, elektroniniai bilietai ypač palengvins jų kelionę”, – sakė SAS atstovybės Lietuvoje ir Latvijoje vadovė Rūta Jucienė.
Pasak jos, kadangi užsisakius elektroninį bilietą visa informacija apie keliaujantį asmenį ir skrydį saugoma aviakompanijos SAS bilietų rezervavimo sistemoje, keleiviui nebereikia rūpintis, kada ir kaip atsiimti popierinį bilietą bei saugoti jį kelionės metu, o registruojantis pakanka pateikti asmens identifikavimo dokumentą.
Šiuo metu aviakompanija SAS elektroninius bilietus parduoda visiems vietiniams skrydžiams Skandinavijos šalyse ir tarp jų, taip pat daugumai maršrutų tarp Skandinavijos ir Europos valstybių, įskaitant Baltijos šalis. R. Jucienės teigimu, SAS nuolat didina maršrutų, kuriais galima skristi su elektroniniais bilietais, skaičių.

Kita naujovė, kurią siūlo aviakompanija SAS skrydžiams iš Palangos – žymiai paprastesnės registracijos skrydžiui procedūros

„Maždaug apie 80 proc. visų mūsų keleivių, skrendančių maršrutu Palanga – Kopenhaga, yra tranzitiniai keleiviai, kurie keliauja iš Palangos į pasirinktą miestą su persėdimu Kopenhagoje. Lapkričio pabaigoje įdiegus automatizuotą keleivių ir bagažo registracijos sistemą, jų kelionė tapo žymiai paprastesnė”, – sakė R. Jucienė.
Pasak jos, nuskridus į Kopenhagą keleiviams nereikia iš naujo registruotis tolimesniam skrydžiui, nes visos registravimo procedūros atliekamos Palangoje. Taigi, keleiviai turi daugiau laisvo laiko tarp skrydžių, gali pailsėti ar apsipirkti Kopenhagos oro uosto parduotuvėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.