Ant Tauro kalno iškils „Taurakalnio namai”

Vilniaus centre, ant Tauro kalno, pradėtas statyti modernus prestižinis daugiabutis „Taurakalnio namai”. Jo būsimi gyventojai galės džiaugtis ne tik puikia miesto panorama, bet ir naudotis buitį lengvinančiomis technologijomis.

Kaip sakė projekto vystytojo UAB „Sklypas” pardavimų vadovė Adonė Janulytė, Vilniaus panorama bus matyti iš daugumos pastato apartamentų, kurių planuojama pastatyti iki penkiasdešimties. Kai kurių būstų gyventojai taip pat galės džiaugtis didelėmis iki 130 kv.m terasomis, iš kurių taip pat matysis kalno apačioje besidriekiančio miesto stogai.

„Vien vieta suteikia čia esančiam būstui daug privalumų. Pastatas lengvai randamas, niekam nereikia aiškinti, kur yra Tauro kalnas, jis yra miesto centre, todėl jį lengva pasiekti. Tai, kad jis yra ant kalno, suteikia ne tik puikią panoramą, bet ir grynesnį orą – smogas renkasi žemiausiose vietose”, – tvirtina „Taurakalnio namų” architektas Algimantas Pliučas.

Dar vienas privalumas – ant Tauro kalno masinės statybos nenumatomos, tai viena iš miesto centro žaliųjų zonų, tad ši vieta netaps tankiai užstatytu daugiabučių kvartalu. „Taurakalnio namai” statomi greta jau iškilusio „Taurakalnio perlo”, šalia yra dar pora anksčiau statytų nedidelių daugiabučių. Daugiau į parko bei kalno pusę statybų plėsti neketinama, tad „Taurakalnio namų” šeimininkai visada galės išeiti pasivaikščioti po jaukų parką.

Architektas pabrėžė, kad pastatas bus statomas iš itin kokybiškų medžiagų. Pavyzdžiui, fasadą dengs granito, stiklo bei sendinto vario apdaila, kuri yra beveik amžina.

Pastate bus sumontuotos modernios technologijos, palengvinsiančios gyventojų buitį. Pavyzdžiui, apartamentų šeimininkams nereikės kas mėnesį patiems apžiūrinėti visų būsto skaitliukų ir skaičiuoti, kiek reikia sumokėti už vandenį, elektrą, šildymo, kitas paslaugas – visi skaičiavimai automatiškai pateks į vieną centrą, ir administratorius pateiks apdorotus duomenis.

Pastato aplinką, garažą, kitas bendras patalpas stebės vaizdo kameros, lankytojus „Taurakalnio namų” gyventojai galės priimti ne tik savo apartamentuose, bet ir jaukiai įrengtame bendrame priėmimo kambaryje.

Pirmajame pastato aukšte numatoma įrengti komercinės paskirties patalpas, kurioje galės įsikurti sporto klubas, grožio salonas, kitos gyventojams naudingas paslaugas siūlančios įmonės.

Pagrindinė pastato dalis bus trijų aukštų su trimis dviejų aukštų antstatais. Planuojamas apartamentų plotas – nuo 40 iki 158 kv.m., tačiau norint galima jungti kelis apartamentus į vieną. Visuose apartamentuose bus įmontuoti vitrininiai langai.

„Taurakalnio namų” statybas ketinama baigti 2008 metų vasarą. Pastato architektai – Algimantas Pliučas ir Kęstutis Pempė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.