Politikams teismas skyrė baudas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) į Kauno apylinkės teismą kreipėsi dėl trijų miesto Tarybos Liberalcentristų frakcijos narių, kurie nepateikė viešųjų ir privačių interesų deklaracijų. Teismas Jonui Venckūnui skyrė 200 litų baudą, Gediminui Petrauskui – 100 litų, o frakcijos seniūnas Gediminas Budnikas dar laukia sprendimo.

Pasak VTEK Tarnybinės etikos pažeidimų tyrimo ir prevencijos skyriaus vyriausiojo specialisto Tomo Čaplinsko, laiku deklaracijų nepateikę J.Venckūnas ir G.Budnikas buvo atvykę į komisiją ir parašė pasiaiškinimus. Jie paprasčiausiai buvo pamiršę užpildyti deklaracijas. G.Petrauskas komisijoje nepasirodė.

„Iš tiesų dažniausiai deklaracijas politikai pamiršta užpildyti. Vėliau jie pateikia visus reikalingus dokumentus”, – teigė T.Čaplinskas.

Lietuvos savivaldybių tarybose yra 1500 narių. Šiemet 199 nariai nepateikė viešųjų ir privačių deklaracijų. VTEK į teismus kreipėsi dėl 166 savivaldybių tarybų narių. „Kitais atvejais buvo pateiktos medikų pažymos, kad politikai sunkiai sirgo, todėl negalėjo laiku pateikti deklaracijų”, – sakė T.Čaplinskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.