Stulpo atramoje – sprogstamasis įtaisas

Užvakar po pietų Biržų rajone buvo nukenksmintas sprogmuo, pritvirtintas prie elektros linijos atramos.

Užvakar, apie 15.20 val. Rytų skirtomųjų tinklų darbuotojas kreipėsi į Biržų r. policijos komisariatą ir pranešė, kad Kvietkelių kaimo ribose apgadinta elektros linijos atrama linijoje Biržai – Parovėja.

Apžiūrėdami įvykio vietą, pareigūnai nustatė, kad atkabinti oro linijos atramą laikantys trosai. Be to, prie atramos pagrindo rasti prijungti laidai, o tai kėlė įtarimą, kad stulpo atramoje gali būti sprogstamasis įtaisas.

Biržų r. PK vadovo sprendimu buvo pradėta likviduoti galimo sprogimo grėsmę. Į įvykio vietą atvyko Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” pareigūnai, avarinės tarnybos, Biržų ugniagesiai ir medikai. AOR „Aras” išminuotojai nukenksmino sprogmenį.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteiminis tyrimas.

Elektros tiekimas nebuvo nutrauktas. Ši elektros linija jokiems strateginiams objektams elektros energijos netiekia.

Vakar po pietų Biržų rajone buvo nukenksmintas antrasis sprogmuo, taip pat pritvirtintas prie elektros linijos atramos.

Vakar policijos pareigūnai ir elektros tinklų darbuotojai, tikrindami Biržų apylinkes, aptiko dar vieną apgadintą elektros stulpą. Maždaug 4 km nuo Biržų, per pirminę apžiūrą buvo pastebėta, kad ir šio stulpo atramoje yra daiktas, panašus į sprogstamąjį įtaisą.

Iškviesti Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” pareigūnai patvirtino, kad tai yra sprogstamasis įtaisas, įtariama,identiškas užvakarykščiam, ir jį nukenksmino.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.