Maltos ordinas siūlo pagalbą

Maltos ordinas vietoj finansinės paramos siūlo savanorių pagalbą. Uostamiestyje savanoriai galėtų slaugyti sergančiuosius namuose.

Padėti neatsisako

Klaipėdoje vakar lankėsi naujasis Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje ir su meru aptarė tolimesnio bendradarbiavimo galimybes.

Prieš mėnesį Nepriklausomo karinio hospitaljerų Maltos ordino ambasadoriumi Lietuvoje tapęs grafas Duglas fon Saurma-Jeltšas sakė, kad Lietuvai, kuri jau išbrido iš ekonominės krizės, Maltos ordinas nebegali teikti finansinės paramos. Tačiau ordinas siūlo mūsų šaliai ir toliau naudotis savanorių pagalba.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė prisipažino, kad savanorių pagalba būtų labai reikalinga, teikiant slaugos paslaugas namuose. Šiuo metu slauga namuose pagal įstatymus gali būti skirta tik sunkiems ligoniams. Savanoriai galėtų teikti slaugą lengviau sergantiems.

Pardavinės sriubą

D. fon Saurma-Jeltšas susitikime užsiminė ir apie planus gruodžio 25 d. organizuoti renginį, kurio metu televizijos žvaigždės penkiuose miestuose, taip pat ir Klaipėdoje, pardavinėtų kalėdinę sriubą. Surinkti pinigai būtų skirti tokiems Maltos ordino labdaros renginiams, kaip „Maistas ant ratų”.

R.Taraškevičius mano, kad biurokratinių kliūčių tokio renginio organizavimui Klaipėdoje nebus.

Be to, meras žadėjo į Maltos ordino veiklą įsitraukusiam jaunimui padėti įsteigti būstinę Klaipėdoje.

Maltos ordinas yra vienas iš seniausių ir labiausiai gerbiamų pasaulyje. Jo veikla pagrįsta humanitarinias principais.

Ordinas veikia 120 šalių. Su 96 šalimis, tarp jų ir Lietuva, ordinas yra užmezgęs diplomatinius ryšius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.