Biržos tiltas bus pakeltas

Visas miestas netrukus taps didele automobilių spūstimi.

Taip gresiančių grūsčių problemą, kai artimiausiu metu bus pakeltas remontuojamas Biržos tiltas, ironizavo bendrovės „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius Gintaras Neniškis.

Jis bei kiti už eismo reguliavimą Klaipėdoje atsakingi specialistai šiandien dalyvaus pas merą Rimantą Taraškevičių rengiamame pasitarime.

Bus ieškoma kompromisų, kaip išvengti didelių automobilių spūsčių.

Biržos tiltą restauruojanti bendrovė „Hidrostatyba” pareiškė pageidavimą, kad eismas per jų remontuojamą objektą būtų uždarytas nuo gruodžio 4 iki 17 dienos.

Darbininkai nori tiltą pakelti ir dvi savaites tvarkyti jo pakėlimo mechanizmą.

Tačiau Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus patikino, kad toks „Hidrostatybos” pageidavimas tikrai nėra priimtinas. Todėl siekiama rasti išeitį.

„Siūlome Biržos tiltą pakelti keturias dienas nuo gruodžio 8-osios. Darbo dienomis jis vėl galėtų būti nuleistas, o dar kartą pakeltas kitą savaitgalį”, – sakė A.Šimkus.

Tačiau jis pripažino, kad toks kilnojimas gali turėti įtakos darbų kokybei.

G.Neniškis taip pat neslėpė, kad eismo Biržos tiltu uždarymas turės įtakos autobusų tvarkaraščiams.

„Labai sunku numatyti, kokio maršruto ir kiek autobusai vėluos. Tačiau net neabejoju, kad problemų kils. Juk remontuojamas ne tik Biržos tiltas, bet ir kitos gatvės. Autobusai taip pat įstringa spūstyse”, – sakė G.Neniškis.

A.Šimkus teigė, kad šiandienos pasitarime bus siekiama susitarti, kad rangovai pakelto Biržos tilto remonto darbus atliktų kuo greičiau.

Jiems net bus siūloma dirbti savaitgaliais ar darbininkams pailginti darbo valandas.

Miesto ūkio departamento direktorius patikino, kad iki šio savaitgalio turėtų būti baigti kelių svarbių miesto gatvių remonto darbai. Tikimasi, kad tai padės sušvelninti spūsčių problemą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.