Kalėdų metas Klaipėdoje bus skelbiamas samių kalba

„Kad šventiniuose renginiuose nesušaltumėte ir nebūtų liūdna – patys žinote, ką reikia daryti, juk ne maži vaikai esate”, – juokavo Pilies teatro režisierius Alvydas Vizgirda vakar visuomenei oficialiai pristatant kalėdinius renginius uostamiestyje.

Žinia, jau šį šeštadienį Kalėdų Senelio paradu ir eglutės įžiebimo ceremonija Klaipėdoje prasidės šventinis renginių maratonas. Teigiama, kad paradas, kuriame, be raitelių, karietų, senovinių automobilių, žygiuos per 2 tūkstančius nykštukų kepurėlėmis pasipuošusių vaikų, turėtų sudrebinti uostamiestį.

Parado dalyviai 15.30 val. pajudės nuo Lietuvininkų aikštės ir žygiuos iki Teatro aikštės, kur 16.30 val. prasidės iškilminga eglutės įžiebimo ceremonija.

Beje, šiemet šventinėje ceremonijoje dalyvaus Kalėdų Senelis iš Laplandijos. Renginio iniciatorius, Suomijos garbės konsulas Kastrenas Kirstenas perspėjo, kad jis kalbės tikra samių kalba.

„Bet neišsigąskite, juk renginyje dalyvaus ir jūsų Kalėdų Senelis – Rimantas Taraškevičius”, – juokavo Suomijos garbės konsulas.

Kadangi ne visi vaikai spės Laplandijos Senelį patampyti už barzdos, jie turės galimybę siųsti jam laiškus – Lietuvininkų aikštėje nuo šeštadienio 14 valandos veiks kalėdinis paštas. Vaikučiai perspėjami, kad ant voko turės būti užklijuota pašto ženklų už 1,70 lito, o atsakymus iš Laplandijos Senelio gaus tik tie, kurie bus užrašę savo adresą.

Renginio oragnizatoriai nenorėjo išduoti visų atlikėjų, kurie dalyvaus eglutės įžiebimo ceremonijos koncerte. Buvo paminėti tik Vilija Matačiūnaitė, Deivis ir grupė „Mango”.

„Koncertas vyks tautine tematika, skambės užsienio šalių sveikinimai, tad ir koncertiniai numeriai bus orientuoti į tas šalis. Žinoma, vakarą vainikuos šventinis fejerverkas”, – sakė Goda Giedraitytė, Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja.

Gruodžio 25-ąją, 16 valandą, Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje pirmą kartą suskambės kariliono garsai. Koncertą „Kalėdų dieną – varpų naujiena”, kaip ir visą gruodžio mėnesį vyksiantį šventinės klasikos festivalį „Salve musica”, miestiečiams dovanoja Klaipėdos koncertų salė.

Gruodžio 26 d., 17 val., Jono kalnelio saloje vyksiančią ugnies ir vaizdo fantaziją „Gimiau mylėt tave” pristatęs A. Vigirda juokavo, kad tikrai nereikėtų įsivaizduoti, esą ten bus masiškai šaudomi žmonės.

„Nieko gražesnio nei danguje šviečiantys fejerverkai nebesugalvosi, todėl ir Jono kalnelyje į dangų leisime paraką. Be to, bus galima gėrėtis vaizdais videoekrane”, – trumpai pasakojo A. Vizgirda.

Šventiniai fejerverkai tradiciškai miestiečius džiugins ir naujametę naktį.

Be to, kaip ir kasmet, į tradicinius Advento vakarus pakvies Etnokultūros centras, specialūs spektakliai bus rodomi Dramos ir Muzikiniame teatruose bei Žvejų rūmuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.