Išmok tinkamai plauti galvą

Atsikeli ryte, nueini į dušą ir, žinoma, išsitrenki galvą. Jausmas, be abejo, malonus, tačiau, priklausomai nuo plaukų tipo, ne visada gali būti tikrai naudingas Tavo plaukams. Dėl per dažno plovimo kai kurių tipų plaukai gali tapti sausi, gležni ir pradėti garbanotis. Turi žinoti keletą pagrindinių taisyklių, kad plautum galvą tinkamu dažnumu.

Kiekvieną dieną galvą plauti gali, jei turi plonus, retus plaukus ir trumpą šukuoseną. Ploni plaukai dažniausiai linkę būti tiesūs ir greitai susiriebaluoti, jeigu neplaunami per ilgai. Trumpi plaukai taip pat greitai tampa riebaluoti. Pasirink švelnų šampūną, lengvą kondicionierių ir naudok juos kiekvieno dušo metu.

Du tris kartus per savaitę trinkti galvą rekomenduojama turintiems ilgus, tankius, taip pat garbanotus plaukus. Šio tipo plaukai lengvai išsausėja, ypač galiukai. Taip atsitinka, nes natūralūs drėkinantys galvos odos aliejai turi nukeliauti ilgą kelią, iki pasiekia plaukų galiukus ir yra dažnai išplaunami, dar prieš juos pasiekiant. Jei plausi plaukus bent kas antrą dieną, leisdama jiems dieną pailsėti, šie natūralūs aliejai turės daugiau galimybių sutepti ir kondecionuoti plaukus. Plaukų „poilsio” dienomis, tiesiog formuok juos sausus arba praskalauk su kondicionieriumi, tada vandeniu ir išdžiovink kaip įprasta. Pasirink drėkinančius šampūną ir kondicionierių.

Plauti galvą tik vieną ar du kartus savaitėje atrodo tiesiog neįmanoma, bet būtent taip turi elgtis, jei Tavo plaukai labai sausi, sudėtingai sunarplioti, sudėti dredai arba padarytas cheminis sušukavimas.Tokie plaukai yra natūraliai sausi arba smarkiai paveikti gausaus šukuosenų formavimo priemonių naudojimo, dažnų perdažymų ir tiesinimų. Jie nusipelno kuo retesnio plaukų skalavimo ir stiprių kondicionieriaus dozių kiekvieną savaitę. Ieškok šampūno, specialiai skirto chemiškai pažeistiems plaukams, kuris būtų labiau drėkinantis ir švelnesnis nei įprasti šampūnai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Išmok tinkamai plauti galvą"

  1. vita

    puiku, tikrai nežinojau jog mano plaukams taip kenkia kasdienis plovimas…. 😀

  2. jovita

    nors mano plaukams padarytas cheminis susukavimas, neisivaizduoju kaip atrodyciau juos plaudama karta per savaite! 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.