„Kuluarai”: kodėl žmonės traukiasi iš viešumos?

Nuo tada, kai Lietuvoje spindintys spalvoti žurnalai pradėjo rašyti ne tik apie užsienio žvaigždes, nauji iškylantys lietuviški veidai laiko garbės reikalu pakliūti ant viršelio ar į „aukštuomenės” vakarėlių kronikos puslapius. Tačiau vis daugiau atsiranda tokių, kurie, pajutę viešumos skonį, šiandien bėga šalin. Ketvirtadienį ši tema – LTV2 laidoje „Kuluarai”.

Viena tokių, kurie, paragavę viešumos, pajuto kartumą burnoje – Vilniaus mero patarėja Rūta Vainienė. „Kuluarų” vedėjai Violetai Baublienei ji prisipažįsta, kad, palikta vyro, kažkada interviu dalijo į kairę ir į dešinę. „Tuomet pasirodymai spaudoje man buvo tarsi kompensacija už patirtą traumą, tačiau kiek galima būti ten, kur žmonių niekas nesieja, o dauguma ateina pasirodyti savo naujų apdarų. Aš pasitraukiau iš viešumo, nes save labiau sieju su Vakarų profesionalais, o ne mūsų „aukštuomene”, – neslepia moteris.

Tuo tarpu kosmetikos kompanijos vadovė Ingrida Gelminauskienė neslepia naudos, kurią patyrė išgarsėjusi. „Policininkai paleidžia, nereikia stovėti eilėse… Bet, kita vertus, artimiems žmonėms turiu teisintis, kodėl interviu pasakiau tai, ko net negalvoju…”

Kartais viešumas padeda siekti kilnių tikslų. Garsi viešųjų ryšių specialistė Erika Umbrasaitė, išėjusi į viešumą po krūties vėžio diagnozės, karčiai šypsosi: „Dievas mato: esu gera „PR-ščikė”, todėl atsiuntė man ligą, kad atkreipčiau visuomenės dėmesį į ją. Kai atliksiu savo misiją, pasitrauksiu iš viešumo, nes tikrai nenorėsiu rodytis su savo receptais ar namais”, – įsitikinusi „Kuluarų” herojė.

Violetos Baublienės pokalbiai su viešumo vengiančiais ir jo pasekmes analizuojančiais žmonėmis – ketvirtadienį, lapkričio 30 d. 19.45 val. per LTV2.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.