Rezervavimas – tik įmonėms

Rezervuoti automobilių stovėjimo vietas leidžiama tik svarbioms organizacijoms.

„Nei senamiestis, nei miegamieji rajonai nėra pritaikyti dideliems automobilių srautams. Todėl leidimas pasistatyti ženklą „Rezervuota stovėjimo vieta” išduodamas tik labai svarbioms organizacijoms”, – sakė savivaldybės Saugaus eismo komisijos pirmininkas Valerijus Kuznecovas.

Pasak savivaldybės Transporto tarnybos vedėjo Sauliaus Gudavičiaus, teoriškai prašymus tokiam ženklui pasistatyti gali teikti ir fiziniai asmenys, bet vargu ar šis noras bus patenkintas.

„Norėdamos rezervuoti vietą automobiliams, įstaigos gali pateikti prašymą Saugaus eismo komisijai. Jame turi būti nurodyta, kiek vietų ir kur norima rezervuoti. Gavus leidimą rezervuoti vietas ir pasistatyti specialų ženklą, reikia kreiptis į savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyrių”, – aiškino S.Gudavičius.

Išduodami leidimai, anot S.Gudavičiaus, turi būti tvirtinami už priekinio automobilio stiklo. Vairuotojas įgyja teisę statyti automobilį ženklu „Rezervuota stovėjimo vieta” pažymėtoje aikštelėje, kurios adresas nurodytas leidime.

Miesto centrinėje dalyje už vieną rezervuotą vietą renkamas 50 litų, o kitur mieste – 40 litų mokestis per mėnesį.

Ženklą „Rezervuota stovėjimo vieta” organizacija turi pasistatyti pati. Bendrovės „Sankryža” direktorius Antanas Garjonas sakė, kad ženklas ir jo stovas kainuotų 315,06 lito.

Savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus specialistė Vida Ramašauskaitė teigė, kad Klaipėdoje yra penkiolika aikštelių, kurioms išduoti leidimai. Dažniausiai jose rezervuota po dvi ar penkias vietas. Pasak V.Ramašauskaitės, daugiausiai – devynias vietas – yra rezervavusi bendrovė „Nesė”.

Realiai gali būti ir daugiau aikštelių su ženklu „Rezervuota stovėjimo vieta”, nes pasibaigus leidimų galiojimo laikui ženklai nenuimami.

Specialaus ženklo, žyminčio rezervuotą stovėjimo vietą, nereikia privačiose bei įstaigų iš savivaldybės išsinuomotose teritorijose.

Šiuo ženklu pažymima, kad aikštelėje transporto priemonėms leidžiama stovėti tik su specialiais leidimais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.