Rudenį avarijos skaudesnės

Rudenį ir žiemą avarijos būna sudėtingesnės bei brangesnės.

Palyginti su vasara, vidutinė apsidraudusiųjų transporto priemonių draudimu (kasko) vairuotojų avarijos metu patiriama materialinė žala išauga apie 30 procentų.

„Vasarą ji siekia 1900 litų, o žiemą – apie 2500 litų. Panašios sumos susidaro ir apsidraudus privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu”, – sakė „Lietuvos draudimo” privačių rizikų skyriaus vadovas Vaidotas Krencius.

„Kasko draudimo vidutinė išmoka yra apie 2400 litų, o privalomojo draudimo vidutinė išmoka yra 3000 litų. Užsienyje išmokos yra keturis kartus didesnės nei Lietuvoje”, – teigė draudimo bendrovės „PZU Lietuva” transporto rizikų skyriaus vadovas Mangirdas Skačkauskas.

„Į avarijas patenka kas trečias transporto priemonių draudimu (kasko) apsidraudęs vairuotojas.

Nuostolių, įtraukiant ne tik eismo įvykius, bet ir vagystes, gamtos reiškinių padaromą žalą, patiria beveik kas antras apsidraudęs transporto priemonių draudimu”, – pastebėjo V.Krencius.

Iš apsidraudusiųjų privalomuoju draudimu į avarijas patenka tik vienas iš 20 vairuotojų.

„Apie 85 procentai automobilių savininkų ir valdytojų Lietuvoje yra apdraudę savo automobilius vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu, o kasko draudimą renkasi maždaug tik kas dešimtas vairuotojas”, – teigė V.Krencius.

„Lietuvos draudimo” duomenimis, savanoriškai savo automobilį transporto priemonių draudimu per devynis šių metų mėnesius apdraudė penktadaliu daugiau vairuotojų nei atitinkamu laikotarpiu pernai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.