Klaipėdoje ieškoma vietos naujai bažnyčiai

Savo paminklą Lietuvos vardo paminėjimo uostamiestyje tūkstantmečiui siūlo Telšių vyskupijos kurija – tai būtų nauja Šv. Brunono Kverfurtiečio parapijos bažnyčia.

Pasak Savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus kraštovaizdžio architektės Laimutės Norkienės, buvo gautas Telšių vyskupo Jono Borutos pasirašytas raštas, kuriuo prašoma skirti žemės sklypą naujai nedidelei bažnyčiai.

Naujų maldos namų poreikis motyvuojamas tuo, kad į Klaipėdą atvažiavus vienuoliams pranciškonams konventualams, yra įkurta nauja parapija, kurios ribos – tarp Baltijos bei Statybininkų prospektų, Jakų žiedo ir Minijos bei gretimų gatvių. Taip pat nurodoma, jog pagal pasaulinę Bažnyčios praktiką ir bažnytinės teisės normas parapijoje turėtų būti apie 5 tūkst. tikinčiųjų, o esančios Klaipėdoje jų turi po 30-60 tūkst.

Naujai parapijai ir bažnyčiai duodamas šv. Brunono Kverfurtiečio vardas, o tai būtų ir gražus paminklas Lietuvos tūkstantmečiui, nes būtent šio krikščionių misionieriaus nukankinimo istorijoje 1009 metais pirmąkart paminėtas Lietuvos vardas.

Šiemet kovo mėnesį Telšių vyskupijos kurija jau prašė skirti sklypą bažnyčios statybai prie Debreceno gatvės, tačiau tada buvo atsakyta, jog teritorija skirta bendro naudojimo želdynams.

Vakar vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Teritorijų planavimo komitete nusistebėta, kad pageidaujama statyti dar vieną bažnyčią vietoj to, kad būtų pabaigtos dviejų esamų dešimtmečių statybos. Tačiau, pasak L. Norkienės, pabrėžiama, kad šįkart ketinama statyti nedidelę bažnyčią, be to, ji turėtų būti minėtos parapijos teritorijoje, kad tikintiesiems būtų nesunku ateiti.

Situaciją dar ketinama išnagrinėti kruopščiau, nes tokioje urbanizuotoje teritorijoje bažnyčiai tinkamą sklypą rasti nelengva, nors keletas galimų variantų buvo paminėta – teritorija, kur buvo „Progreso” sanitarinė zona, Naikupės gatvės gale, prie buvusio mėsos kombinato ir kt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.