Du Nyderlandų piliečiai mėgino neteisėtai išvežti 88 dėžes cigarečių

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai lapkričio viduryje sulaikė keletą Lietuvos ir užsienio valstybių piliečių, įtariamų organizavus neteisėtą didelio cigarečių kiekio išvežimą. Lapkričio 15 d. buvo sulaikyti du Nyderlandų piliečiai, mėginę krovininiu vilkiku į Vakarų Europą neteisėtai išvežti 88 dėžes cigarečių „Jin Ling”. Tęsiant tyrimą, lapkričio 21-ąją buvo sulaikytas ir vienas LR pilietis, įtariamas bendrininkavęs organizuojant minėtą cigarečių išvežimą. Šiuo metu tyrimas tęsiamas, ieškoma kitų neteisėto rūkalų išvežimo organizatorių.

Krovininį vilkiką „Renault”, vairuojamą Nyderlandų piliečio G. H., MKT pareigūnai sulaikė lapkričio 15-osios vakarą, Vladiškių kaimo (Kaišiadorių raj.) apylinkėse, kai automašina stabtelėjo vietos degalinėje.

Vairuotojo turėti krovinio gabenimo dokumentai buvo neužpildyti, negana to, G. H. neturėjo ir jokių asmens dokumentų. Apžiūrėję „Renault” puspriekabę, kuri buvo prikrauta medinių padėklų, pareigūnai nesunkiai pastebėjo, jog po jais slypi cigarečių dėžės.

Nusprendę vilkiką detaliai patikrinti, muitinės kriminalistai atkreipė dėmesį ir į netoliese lūkuriuojantį automobilį „Renault Laguna” su Nyderlandų numeriais. Nors šios automašinos vairuotojas, Nyderlandų pilietis L. T. iš pradžių gynėsi neturįs su vilkiko vairuotoju nieko bendro, pareigūnai netrukus jo automobilyje aptiko vilkiko vairuotojo asmens dokumentus. Tuomet L. T. prisipažino lydėjęs neteisėtai cigaretes vežusį vilkiką, kuriame kiek vėliau muitinės kriminalistai rado 88 dėžes (44 tūkst. pakelių) cigarečių „Jin Ling” su rusiškomis banderolėmis. Preliminari sulaikytų nelegaliai gabentų rūkalų vertė – 128 tūkst. Lt.

Be to, vilkike buvo rasta įrengta ir gerai užmaskuota slėptuvė – dalis puspriekabės buvo atitverta pertvara, imituojančia puspriekabės sieną. Tiesa, slėptuvė buvo tuščia, tačiau pareigūnų manymu ja galėjo būti ne kartą naudojamasi nelegaliai gabenant cigaretes. Juo labiau, kad sunkvežimį lydėjęs L.T. kiek vėliau prisipažino jau ne kartą lankęsis Lietuvoje.

Abu Nyderlandų piliečiai buvo sulaikyti dviem paroms. MKT Vilniaus skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po dviejų parų olandai buvo paleisti, skyrus kardomąją priemonę – dokumentų paėmimą bei atlikus kitus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus.

Tęsdami tyrimą, MKT pareigūnai nustatė kelis įtariamus Lietuvos Respublikos piliečius, manoma, padėjusius organizuoti aukščiau minėtą neteisėtą cigarečių išvežimą. Atlikus keletą kratų Vilniuje ir Vievyje, įtariamųjų namuose buvo rasti nedideli kiekiai įvairių rūšių cigarečių su rusiškomis banderolėmis. O lapkričio 21 d. Vievyje buvo sulaikytas J. U., įtariamas kaip vienas pagrindinių neteisėtos cigarečių išvežimo organizatorių. Lapkričio 23-iąją Vilniaus miesto II-ojo apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas dešimčiai parų. Šiuo metu tyrimas tęsiamas, ieškoma kitų įtariamųjų neteisėto cigarečių išvežimo organizavimu.

Anot MKT pareigūnų, jų praktikoje tai pirmas atvejis, kai mėginant neteisėtai išvežti cigaretes Lietuvoje sulaikomi Vakarų Europos šalies piliečiai. Iki šiol dažniausiai būdavo sulaikomi lietuviai bei kaimyninių šalių piliečiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.