Sportiniai šokiai: stipriausia pasaulyje pora dėkinga ir teisėjams

Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė, kaltinama dopingo vartojimu, įrodė, kad yra stipriausia pasaulyje pora, nors prieš varžybas teisėjams buvo liepta atsižvelgti į galimą lietuvių prasižengimą

Lietuvos standartinių šokių daugkartiniai čempionai Bižokas ir Daniūtė tapo stipriausiais pasaulyje. Danijos sostinėje vykusiose pasaulio pirmenybėse jie nepaliko jokių šansų varžovams, nors galimybės dalyvauti varžybose sulaukė paskutinę akimirką.

Karštas palaikymas

Į Daniją atvyko ypač daug vokiečių palaikyti savo stipriausią porą – Sašą ir Natašą Karabėjus. „Per pirmus turus, kai dar nebuvo daug žiūrovų, lyg ir atrodė, kad publika palaiko vokiečius. Bet kai susirinko pilna salė, vokiečių gerbėjai ištirpo minioje, – prisiminė Bižokas. – Danijos poros irgi buvo labai karštai palaikomos. Tačiau šios šalies šokėjams nepatekus į finalą, šeimininkai ėmė sirgti už kitus ir vokiečiai nebeturėjo pranašumo”.

Lietuviai nejautė kitų sportininkų priešiškumo, nors Daniūtės dopingo byla dar nėra išspręsta iki galo. „Kaip tik jautėme daugumos palaikymą, nors buvo ir tokių, kurie nelabai džiaugėsi, kad mes dalyvaujame čempionate, – kalbėjo šokėjas. – Vokiečių ir italų poros atrodė nusiminusios. Jautėme jų priešiškumą, o kiti mus palaikė”.

Po varžybų didžiausios ovacijos teko lietuviams. „Kai laimėjome, publika padarė gražų gestą – visi atsistojo ir paplojo. Tai buvo labai malonu”, – tvirtino Bižokas.

IDSF intrigos

Prieš čempionatą nuogąstauta, kad teisėjai neleis Lietuvos šokėjams iškovoti pirmosios vietos. Mūsiškius pasiekė žinios, jog teisėjams vertinant lietuvius liepta atsižvelgti į galimą jų diskvalifikaciją.

„Tarptautinė sportinių šokių federacija (IDSF) bandė paveikti teisėjus. Mums labai pasisekė, kad jie buvo stiprūs ir taip lengvai nepasidavė. Jei teisėjai nebūtų buvę tikri dėl savo žinių apie šokius, būtų buvę sunkiau. Šį kartą viskas pavyko gerai, – pasakojo Bižokas. – Dar nespėjau tiksliai išsiaiškinti, bet, regis, IDSF išplatino pranešimą, kuriame teigė, jog gerai įvertindami mus teisėjai gali pakenkti IDSF įvaizdžiui”.

Ar lietuviai išsaugos pasaulio čempionų titulą, paaiškės po Tarptautinio sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimo. IDSF buvo diskvalifikavusi Daniūtę 3 mėnesiams, tačiau padėtį pakeitė būtent CAS. Lietuviai šiam teismui pateikė apeliaciją dėl šokėjos diskvalifikacijos ir mūsiškiams buvo suteikta galimybė dalyvauti pasaulio čempionate. Taip CAS siekia, kad nebūtų padaryta žalos iš tikrųjų neprasižengusiems sportininkams. Galutinį sprendimą dėl lietuvių diskvalifikacijos, taip pat ir dėl čempionų titulo, CAS turi tarti per kelias artimiausias savaites.

Į finalą neprasimušė

Kita Lietuvos pora Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė pasaulio pirmenybėse liko dvylikti ir į finalą nepateko. „Donatas su Lina turėjo būti pirmame šešetuke. Jie tikėjosi pasiekti finalą, bet kitos šalys turbūt taip pat stipriai rengėsi čempionatui, – sakė Lietuvos sportinių šokių federacijos generalinė sekretorė Vida Kanišauskienė. – Nuolat iškovoti prizines vietas ir išsilaikyti sportinių šokių viršūnėje labai sunku, nes gerai šokančių porų pasaulyje yra labai daug”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.