V. Lekevičius: „Atlantui” nepatękus į Baltijos lygą didelės graužaties nejaučiu”

Rytoj Vilniuje vyks 2006 metų futbolo sezono uždarymo šventė. Jos metu bus apdovanoti pasižymėję mūsų šalies klubai, pagerbti geriausi žaidėjai ir treneriai.

Tačiau tarp laureatų pagerbtuvėse nematysime Klaipėdos „Atlanto” futbolininkų, kurie pasibaigusiame Lietuvos nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) A lygos čempionate užėmė tik šeštą vietą. Tiesa, tarp pagerbtųjų bus atlantiečių antroji komanda, pirmojoje lygoje iškovojusi bronzos medalius. Apie „Atlanto” reikalus kalbamės su klubo vadovu Vaciu Lekevičiumi.

Pernai atlantiečiai užėmė septintą vietą, o šiemet – šeštą. Vadinasi, yra mažas žingsnelis į priekį…

Septinta, šešta ar galų gale ketvirta vieta nekeičia situacijos. Vos kelių taškelių pritrūko, kad būtume įsikūrę iškart po medalininkų ir iškovoję teisę žaisti Baltijos šalių futbolo klubų lygoje. Šios lygos kontūrai buvo piešiami rožinėmis spalvomis, nes remti turnyrą rengėsi vienas iš Rusijos verslininkų. Tačiau skambūs pažadai taip ir liko pažadais. Dabar gi, kad dalyvautų šiose varžybose, klubams teks gerokai pakrapštyti savo pinigines. Pinigų „Atlantas” neturi per daug, o nauda iš šių tarptautinių varžybų – abejotina. Taigi dėl nepatekimo į Baltijos lygą didelės graužaties nejaučiu.

„Atlantas” buvo arti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) finalo, bet lemiamose rungtynėse dalyvavo ne jūsų komanda, o Marijampolės „Sūduva”. Kodėl taip atsitiko?

Sunku net paaiškinti, kodėl taip įvyko. Marijampolėje sužaidėme palankiu rezultatu, namie reikėjo tik jį užtvirtinti. Deja, nepavyko. Už patekimą į finalą žaidėjams buvau pažadėjęs 25 tūkstančių litų premiją. Šią sumą prieš rungtynes su „Sūduva” atsinešiau į rūbinę, bet vyrai „nepanoro” praturtėti. Finale premijas ketinau padidinti keturgubai.

Vadinasi, dėl pinigų šiemet „Atlante” problemų nebuvo?

Kiek beturėtumėm, jų visvien trūks. Galiu pasakyti, kad šiemet turėjome kone dvigubai didesnį klubo biudžetą nei pernai. Tačiau nereikia pamiršti, kad ir kitos komandos pasitempė – surado naujų rėmėjų, negailėjusių pinigų kovai dėl medalių. Matėme, kokia aštri kova vyko dėl aukštų vietų čempionate tarp septynių komandų. Tik čempionu tapęs „FBK Kaunas” neturėjo konkurencijos bei autsaiderės „Nevėžio” ir „Šilutės” komandos nepuoselėjo ambicingų planų. Iki šiol dar esu skolingas keliems labiausiai apmokamiems savo klubo žaidėjams, tarp kurių yra A. Gedgaudas ir D. Žutautas, mėnesio atlyginimus.

Šiemet „Atlante” identiškai pasikartojo situacija dėl trenerių. Pernai įpusėjus sezonui pabėgo I. Pankratjevas, šiemet – S. Savčenkovas. Kaip pakomentuotumėt šiuos faktus?

Visi tik ir kalba, kad aš juos išvariau. To tikrai nepadariau. Jie, bijodami atsakomybės už galutinį rezultatą, patys apsisprendė palikti klubą. Svarbiausia, kad jie išėjo lyg ereliai tuo metu, kada „Atlantas” turnyrinėje lentelėje stovėjo aukštai. Na, o kalčiausias likau aš, kad nesugebėjau komandos išlaikyti minėtų trenerių „iškovotose” pozicijose. Taigi dėl trenerių kaitos visi kaltu laiko V. Lekevičių. Tačiau niekas nesistebi, kai strategai keičiasi „Kaune”, „Žalgiryje”, „Vilniuje”, „Vėtroje”… Trenerių išėjimas yra normalus, gyvenimiškas reiškinys.

Šiemet ne vieną futbolininką pirkote kaip katę maiše, nežinodami apie jų pajėgumą. Daug kalbų susilaukė ir A. Bartkaus, K. Gnedojaus, A. Sulejmanovičiaus, A. Laurišo išėjimai iš komandos. Ką galite pasakyti apie tai?

Patikėjau trenerio S. Savčenkovo draugų žodžiais, futbolininkų agento M. Matulos pasakojimais apie naujus žaidėjus. Todėl teko nusivilti D. Vraneševičiaus, A. Kočergos, S. Kušovo, J. Poliakovo žaidimu. A. Sulejmanovičių norėjau matyti „Atlante”, tačiau jis buvo pasirašęs sutartį su teise bet kada išeiti, jei susiras geriau. Tai jis ir padarė. A. Bartkus ir K. Gnedojus už pinigus buvo paskolinti „Kaunui”. Jie po Naujųjų metų sugrįš į „Atlantą”. A. Laurišas paprašė didelio atlyginimo, kurio klubas nebuvo pajėgus mokėti.

Nepaisant prastoko sezono, tikriausiai komandoje buvo žaidėjų, kurie pateisino jūsų lūkesčius?

Stabiliai rungtyniavo saugas D. Navikas. Jis vienintelis dalyvavo visose „Atlanto” rungtynėse bei buvo antras pagal rezultatyvumą komandoje. Didelių priekaištų neturiu gynėjui E. Žukauskui, vartininkui L. Valiui, legionieriui M. Morozovui. Tačiau daugiau tikėjausi iš Lietuvos rinktinės žaidėjų A. Gedgaudo ir D. Žutauto, kurių atlyginimai buvo didžiausi „Atlante”. Jie vis dar tikisi išvykti rungtyniauti į užsienį. Aš šiems žaidėjams nuolat sakiau, kad tik geru žaidimu jie gali atkreipti į save dėmesį. A. Gedgaudas ir D. Žutautas šiuo metu ieškosi naujo klubo.

Kaip atostogas leidžia atlantiečiai?

Dauguma komandos žaidėjų dalyvauja šalies salės futbolo čempionate. „Atlantas” yra šių pirmenybių lyderis. Su kai kuriais futbolininkais jau atsisveikinome. Nebus komandoje E. Lukoševičiaus ir M. Morozovo. Pastarasis nesutiko pratęsti sutarties. Iš legionierių klube liks tik T. Daniliukas ir I. Begičius. Naujam sezonui pradėsime ruoštis iš karto po Naujųjų metų. Iki to laiko tikiu, kad „Atlantas” turės ir naują vyriausiąjį trenerį. Tarp kandidatų yra ir vienas užsienietis. Reikia gerai viską apsvarstyti, kad vėl nepabėgtų (juokiasi).

Rytoj sostinėje bus pagerbta jūsų klubo antroji komanda, šiemet I lygoje iškovojusi bronzos medalius. Vadinasi, „Atlanto” ateitis nėra jau tokia beviltiška.

„Atlanto” dubleriai, šiemet debiutavę tokio lygio varžybose, išties mane maloniai nustebino. Pirmojoje lygoje tapti prizininkais nėra taip paprasta, kaip daug kam atrodo. Galų gale Visagino „Intero”, užėmusio aštuntą vietą, pergalė prieš A lygos atstovę „Šilutę” tik dar kartą parodė I lygos komandų pajėgumą. „Atlanto” antrojoje komandoje šiemet gerai žaidė A. Mirauskas, D. Šiškinas, J. Noreika, M. Šoblinskas, E. Bielskis, M. Stonkus,
D. Surblys. Su šiais devyniolikamečiais futbolininkais sieju „Atlanto” ateitį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.