Svarbi „Neptūno” pergalė prieš amžiną varžovą

Užvakar svarbias SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionato rungtynes namie žaidė Klaipėdos „Neptūnas”. Neptūniečiai susitiko su „Šiauliais”.

NEPTŪNAS – ŠIAULIAI 82:73 (20:19, 19:18, 22:10, 21:26). Žaidė ir taškus pelnė: „Neptūnui” – V. Pridotkas (35 min./22 tšk.), R. Dorsejus (37/17), E. Dainys (23/2), M. Mockus (4/0), E. Ežerskis (22/1), A. Petkūnas (35/15), M. Kasiulevičius (16/3), M. Anisimovas (27/22); „Šiauliams” – M. Prekevičius (17/2), A. Mažutis (29/13), A. Danusevičius (2/0), M. Ruikis (16/6), A. Masiulis (24/4), R. Vaičiūnas (23/5), T. Klimavičius (13/7), A. Čepulis (20/8), A. Kieža (19/12), D. Pakamanis (35/16).

„Neptūno” ir „Šiaulių” krepšininkų rungtynes galima drąsiai vadinti amžinų varžovų dvikovomis. Mat šių ekipų keliai per sezoną susikryžiuoja daugiausiai kartų.

Šį sezoną komandos jau susitiko antrąsyk (BBL čempionate), o dar varžytis joms tarpusavyje teks mažiausiai keturis kartus – klaipėdiečiams ir šiauliečiams po dvejas rungtynes teks sužaisti LKL čempionate bei Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyre.

Šeštadienio rungtynės buvo svarbios abiem kolektyvams, nes jie yra tarp pretendentų patekti į finalinį BBL varžybų etapą. Patekimą į jį gali nulemti ir tarpusavio susitikimų rezultatai.

Žinia, pirmąjį susitikimą, vykusį Šiauliuose, rezultatu 71:68 buvo laimėję „Šiauliai”. Todėl užvakar neptūniečiams reikėjo laimėti didesniu skirtumu.

Prieš dvikovą su „Šiauliais” klaipėdiečių gretos vėl praretėjo – sinusitas iš rikiuotės išvedė vieną iš pagrindinių komandos žaidėjų V. Stanevičių. Beje, dėl šios priežasties jis nežaidė ir rungtynių Šiauliuose.

Šeštadienio susitikimas prasidėjo nervingai, ir rezultatas augo gana lėtai. Vis dėlto pradžioje taiklesni buvo svečiai. Jie baigiantis pirmajam kėliniui buvo įgiję aštuonių taškų pranašumą 17:9. Tačiau per paskutines šio kėlinio sekundes tritaškį metimą į svečių krepšį „įsūdė” M. Kasiulevičius ir išvedė savo komandą į priekį – 20:19.

Iki antrojo kėlinio vidurio klaipėdiečiai pirmavo 25:21. Tačiau šiuo momentu trečią pražangą užsidirbo „Neptūno” vidurio puolėjas M. Anisimovas. Suprantama, kad Klaipėdos ekipos treneriai nieko nelaukdami pasodino jį ant atsarginių žaidėjų suolelio. Tuo pasinaudojo šiauliečiai ir išsiveržė į priekį 32:27. Tačiau per paskutines antrojo kėlinio sekundes vėl sėkmė aplankė „Neptūną”: V. Pridotkas pataikė iš toli ir – 39:37 klaipėdiečių naudai.

Iš karto po didžiosios pertraukos į aikštelę sugrįžo M. Anisimovas ir tapo savo buvusios komandos „žudiku”. Iki tol neptūnietis buvo pelnęs vos 5 taškus, o per likusį laiką savo pelnytų taškų kraitį padidino net iki 22. Be to, M. Anisimovas gerai kovojo ir gynyboje.

Beje, M. Anisimovas jau nebe pirmose rungtynėse taip žaidžia: susirenka 3-4 baudas, pailsi, o po to kaunasi kaip liūtas iki susitikimo pabaigos.

„Neptūno” krepšininkai ketvirto kėlinio pradžioje pirmavo septyniolikos taškų persvara (67:50), tačiau rungtynių pabaigoje privertė pasijaudinti savo gerbėjus. Iš jų turėto gana solidaus pranašumo 39 min. buvo likę vos keturi taškai – 76:72. Šiuo sunkiu momentu klaipėdiečiams svarbius taškus pelnė gerai užvakar rungtyniavę V. Pridotkas bei A. Petkūnas, ir „Neptūnas” šventė pergalę.

Po šio laimėjimo „Neptūno” krepšininkai (5 pergalės ir 4 pralaimėjimai) BBL čempionato A grupėje pakilo į antrą vietą. Tiek pat pergalių ir pralaimėjimų turintys „Šiauliai” yra trečioje vietoje.

Vakar „Neptūnas” namie rungtyniavo su absoliučiu BBL pirmenybių lyderiu Kauno „Žalgiriu” (9 pergalės iš tiek pat galimų).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.