Buriavimo klubo pirmininkas įtariamas sukčiavimu

Smiltynės buriavimo klubo „Vėjas” pirmininkas įtariamas sukčiavimu. Anot prokurorų, jam padedant svetimi asmenys galėjo pasinaudoti teise nemokamai naudotis keltu.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teisme ne pirmą kartą bandyta pradėti nagrinėti bylą, kurioje buriavimo klubo „Vėjas” pirmininkas Antanas Milvydas kaltinamas sukčiavimu.

Bylos nagrinėjimas iš esmės atidėtas, nes jau ne pirmą kartą į posėdžius neatvyksta liudytojai iš Kauno. Kaltinamasis būti apklaustas anksčiau nei liudytojai atsisako.

Vienas iš jau apklaustų liudytojų teisėjui atsiuntė faksą – esą jis prisiminė rašęs prašymą įstoti į klubą „Vėjas”, nors apklausiamas teisme to neminėjo.

Viešąjį interesą ginantys prokurorai sako, kad įtarimai kilę bendrovei „Smiltynės perkėla”, o nukentėjusiuoju įvardijama Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos. Patirtas nuostolis įvertintas 4 076 litais.

Pagal Vyriausybės nutarimą, juridinių asmenų, registruotų Kuršių nerijoje, automobiliai per marias gali būti keliami nemokamai. Įtariama, kad padedant A. Milvydui pašaliniai asmenys galėjo pasinaudoti šia teise.

Prokurorai kaltinamajam inkriminuoja 7 epizodus, tačiau įtariama, kad 2003-2004-aisiais su metus galiojančiais leidimais įvairūs žmonės persikelti į Kuršių neriją galėjo ir daugiau kartų. Asmenų, kuriems buvo išduoti leidimai, automobilių panauda ir jų naudotas kuras nebuvo minimas klubo „Vėjas” buhalterinėje apskaitoje.

A. Milvydas savo kaltę neigia. Vyriškis tvirtina, kad „Smiltynės perkėlos” atstovas siūlęs grąžinti bendrovei minėtus 4 tūkst. litų, ir bylos nagrinėjimo esą būtų nebuvę.

Anot kaltinamojo, vaikų buriavimo klubui trūksta tinkamo finansavimo, tad tenka ieškoti rėmėjų.

„Vargana padėtis verčia kreiptis į verslininkus ir prašyti skirti transportą norint vaikus nuvežti į varžybas. Jei žmogus pasiūlo mašiną, tai iškyla klausimas, kas mokės už persikėlimą į Smiltynę. Kadangi mes turime galimybę keltis nemokamai, tai ja ir pasinaudojome. Galiu užtikrinti, kad leidimais keltis į Kuršių neriją nebuvo naudojamasi savo reikmėms”, – sakė A. Milvydas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.