Autobusų stotimi susidomėjo ir seimūnas

Ginčai dėl Panevėžio autobusų stoties iškeldinimo ir naujos autobusų stoties, autobusų parko ir kitų objektų statybos konkurso toliau tebesitęsia. Nesugebėjęs konkurso laimėti Panevėžio statybos tresto ir Baltijos investicijų grupės įmonių konsorciumas kreipėsi į teismą su prašymu stabdyti konkursą bei bandė iš komisijos pirmininko pareigų pašalinti Rimantą Petukauską. Konkurso procesu pagaliau susirūpino ir panevėžietis Seimo narys Gintaras Šileikis.

Nors vakar eiliniame savivaldybės Tarybos posėdyje politikai nenagrinėjo klausimo apie Panevėžio miesto autobusų stoties perkėlimo konkurso eigą, Tarybos nariams buvo išplatintas Seimo nario Gintaro Šileikio laiškas. Seimūnas susirūpinęs ypatingą reikšmę Panevėžiui turinčio konkurso procesu. Jam neramu, ar teismo proceso metu yra užtikrinama pakankama panevėžiečių interesų apsauga. Seimo narys įsitikinęs, kad Tarybos politikai privalo užimti tvirtą poziciją, jog galimi sandoriai neturėtų būti naudingi vien tik atskirų pareigūnų individualiems interesams tenkinti.

G.Šileikis prašo Tarybos politikų įvertinti Autobusų stoties perkėlimo konkurso eigą bei kompetentingai imtis priemonių, kad būtų užtikrintas skaidrumas, o rezultatai naudingi Panevėžiui.

Suteiks kvalifikuotą pagalbą

Į sunerimusio seimūno laišką atsakyti bandęs meras Vitas Matuzas pasiūlė, kad Savivaldybės administracija suteiktų kvalifikuotą teisinę pagalbą Autobusų parkui, organizuojančiam konkursą, kad užsisukusi teismų karuselė neužsitęstų per ilgai ir ginčas būtų išspręstas teisingai.

Apskundė teismui

PB rašė, kad skelbtas Panevėžio autobusų stoties konkursas sustabdytas, nes vienintelis konkurse dalyvavęs konsorciumas, sudarytas iš Panevėžio statybos tresto (PST) ir Baltijos investicijų grupės (BIG) įmonių, kreipėsi į teismą, prašė jį paskelbti konkurso nugalėtoju ir neleisti rengti trečiojo konkurso etapo. Bendrovės BIG savininkai, gerai Panevėžyje žinomi verslininkai Algimantas Kazlaučiūnas ir Tarybos narys Alvydas Misiūnas, PST vienas savininkų Panevėžio tarybos narys Gvidas Drobužas ir buvęs miesto Tarybos narys Remigijus Juodviršis bei kiti garsūs milijonieriai. Beje, vakar dienos Tarybos posėdyje nei A.Misiūnas, nei G.Drobužas nedalyvavo ir neturėjo laimės perskaityti seimūno G.Šileikio laiško.

Bandė nušalinti

Be to, vienintelis konkurso dalyvis PST ir BIG įmonių grupės konsorciumas supeikė konkurso vertinimo komisijos pirmininko Panevėžio autobusų parko generalinio direktoriaus Rimanto Petukausko darbą. Buvo paprašyta nušalinti jį nuo konkurso vertinimo komisijos pirmininko pareigų. To padaryti nepavyko. Konsorciumo skundą tyrusi Panevėžio autobusų parko valdyba ir savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Nadiežda Stragienė nusprendė, kad keisti pirmininką nėra priežasties.

Gyrėsi investicijomis

Konsorciumas gyrėsi, kad į Panevėžį būtų investavę 130 milijonų litų. Bet tai – tik planas, o realiai norėta pasirašyti 14 milijonų litų vertės kontraktą, o investuoti dar mažiau – 7 milijonus litų. Tokie finansiniai neatitikimai nustebino konkurso organizatorius. Be to, konkursui pateiktame konsorciumo pasiūlyme apie 130 mln. litų investavimą nebuvo net kalbos.

Sustabdė konkursą

Panevėžio apygardos teismas sustabdė skelbtą Autobusų stoties iškėlimo ir naujos stoties, autobusų parko bei kitų objektų statybos konkursą. Kada prasidės Autobusų stoties iškeldinimas, kaip baigsis prasidėjęs teismo procesas ir kiek jis tęsis, neaišku. Kol kas panevėžiečiai gali džiaugtis senąja Autobusų stotimi, nes tokie ginčai teismuose tęsiasi ne vieną mėnesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.