Garsi pavardė ne tik kelia smalsumą…

Klaipėdos koncertų salėje tęsiasi koncertų ciklas „Muzikuojame drauge”: šįvakar 18 val. koncertuos seserys Saulė ir Rūta Rinkevičiūtės.

Jos yra garsių Lietuvos muzikų dukros: jų tėtis Gintaras Rinkevičius – Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas, mama Tatjana Rinkevičienė – choro dirigentė, Lietuvos rusų dramos teatro vadovė. Nenuostabu, kad tokioje šeimoje užaugusios jos pasirinko muziko profesiją.

Rūta – pianistė

Būdama trylikos metų Rūta debiutavo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru. 2002-aisiais pianistė baigė M.K.Čiurlionio menų mokyklą, Petro Geniušo fortepijono klasę, šiuo metu studijuoja Maskvos P.Čaikovskio konservatorijoje Ksenijos Knorre (P.Geniušo žmonos) klasėje.

R.Rinkevičiūtė yra tarptautinių pianistų konkursų Graikijoje („Konzerteum of City Makropoulon”, 1999 m.) ir Italijoje (2000 m.) laureatė. Solistė koncertuoja su įvairiais simfoniniais orkestrais Lietuvoje ir užsienyje, dalyvauja festivaliuose, muzikos forumuose.

„… Net neverta abejoti daugelio konkursų laureatės jaunosios lietuvių pianistės talentu: ji pasižymi užtikrinta muzikine intuicija, turtinga vaizduote ir puikiai išlavinta technika” – rašė „Kölnische Rundschau”.

Saulė – smuikininkė

Saulė Rinkevičiūtė baigė M.K.Čiurlionio menų mokyklą (Undinės Jagėlaitės klasę). Būdama vienuolikos metų pradėjo koncertuoti kaip solistė su Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Šv. Kristoforo kameriniu, taip pat su Klaipėdos muzikinio teatro orkestrais.

S.Rinkevičiūtė – tarptautinio G.Enescu konkurso laureatė (2000 m.), J.Dvariono respublikinio konkurso diplomantė (2002 m.) ir respublikinio R.Katiliaus vardo konkurso antrosios vietos laimėtoja (2003 m.).

Šiuo metu S.Rinkevičiūtė yra garsaus smuikininko Maksimo Fedotovo klasės antro kurso studentė Maskvos P.Čaikovskio konservatorijoje.

Ši smuikininkė „turi puikią muzikinę intuiciją, gali suprasti ir įtikinamai atlikti sudėtingus ir gilius kūrinius smuikui…” – taip apie ją atsiliepia muzikologai.

Ir sunku, ir lengva

Seserys Rinkevičiūtės koncerte atliks J.S.Bacho, L. van Bethoveno, J.Bramso, M. de Faljos, H. Vieniavskio kūrinius.

Būti garsios asmenybės atžala – ir sunku, ir lengva. G.Rinkevičius savo dukroms daug padėjo, žengiant pirmuosius žingsnius į sceną, suteikdamas progą koncertuoti su orkestru.

Tačiau jau būdamos scenoje jos turi kovoti už save pačios, savo menu žavėti klausytojus.

Garsi pavardė dar labiau įpareigoja, klausytojams kelia smalsumą, tad šis koncertas turėtų būti tikrai intriguojantis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.