Teatralių dvikovą laimėjo pavaldinė

Muzikinio teatro vadovės ir buvusios pavaldinės konflikte pirmąją kovą laimėjo pavaldinė. Jos atleidimas iš darbo pripažintas neteisėtu.

Buvusi Muzikinio teatro vadovės pavaduotoja Danutė Žičkuvienė buvo atleista iš darbo dėl etatų mažinimo.

D.Žičkuvienė tai įvertino kaip vadovės Audronės Žigaitytės-Nekrošienės susidorojimą su ja ir apskundė atleidimą teismui. Moteris ne tik reikalavo grąžinti ją į darbą, bet ir sumokėti už nedirbtą laiką, išeitinę išmoką bei norėjo prisiteisti 15 tūkstančių litų neturtinės žalos.

D.Žičkuvienės įsitikinimu, teatro vadovė susidorojo su ja, kadangi abi moterys dalyvavo konkurse teatro vadovės vietai užimti ir abi surinko po vienodai balų.

Kalbėdama teisme D.Žičkuvienė pasakojo, kad iš jos buvo tyčiojamasi, ji buvo niekinama ir šmeižiama. Porą mėnesių D.Žičkuvienė kas rytą gaudavo iš A.Žigaitytės-Nekrošienės raštu išdėstytus nurodymus, o vakare turėdavo taip pat raštu pasiaiškinti, ką visą dieną veikė. Tai D.Žičkuvienė vertina kaip moralinį terorą.

A.Žigaitytė-Nekrošienė teismo posėdžiuose nedalyvavo, bet teatrui atstovavęs teisininkas teigė iš vadovės žodžių žinąs, kad ir jai teko patirti nemažai skaudžių išgyvenimų dėl konflikto su D.Žičkuviene.

Atleista iš darbo, D.Žičkuvienė dalyvavo konkurse tapti Klaipėdos koncertų salės vadove ir jį laimėjo. Todėl savo ieškinį ji pakeitė ir reikalavo ne grąžinti ją į darbą Muzikiniame teatre, o pripažinti, kad iš teatro buvo atleista neteisėtai.

Teismas pripažino, kad D.Žičkuvienės atleidimas neteisėtas, ir iš dalies patenkino jos ieškinį. Jai priteistos reikalautos išmokos. Tik neturtinė žala sumažinta iki 3 tūkstančių litų.

Išklausiusi sprendimą, D.Žičkuvienė sakė esanti juo patenkinta ir prisipažino tikėjusi, kad laimės.

A.Žigaitytė-Nekrošienė ir į paskutinįjį posėdį neatvyko. Teismo sprendimą komentuoti ji atsisakė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.