Originalių tortų kepėjų trūksta

Klaipėdoje sunku surasti konditerių, kurie gamintų neįprastos formos ar išvaizdos tortus.

Paprastai įmantresni tortai užsakomi per vaikų gimtadienius ir bernvakarius arba mergvakarius.

Tačiau Klaipėdoje labai trūksta gerų konditerių, galinčių įvykdyti originalesnius klientų užsakymus.

Bendrovės „Konditema” direktorė Vida Bartašienė pastebėjo, kad profesinės mokyklos paprastai ruošia universalius kulinarus, kurie neretai nemoka pagaminti ypatingesnių konditerijos gaminių.

V.Bartašienė sakė, kad bendrovė „Konditema” negamina originalesnės išvaizdos tortų, nes turi tam per mažą cechą.

„Be to, mes nenaudojame sintetinių medžiagų, kurios dedamos į įmantresnius tortus, kad šie išlaikytų formą. Mūsų naudojami natūralūs maisto produktai leidžia tik nežymiai pakoreguoti torto pavidalą”, – aiškino direktorė.

Įmonės „Bezė” konditerė Rima Žališauskienė pasakojo, kad dažniausiai žmonės paprašo pagal individualų užsakymą iškepti meškiuko pavidalo tortus vaikų gimtadieniams. Bernvakarių ar mergvakarių organizatoriai neretai teiraujasi apie galimybę iškepti lytinių organų formos tortus. Vestuvininkai nori keliaaukščių tortų, paremtų kolonomis. Paprastai vadinamieji figūriniai tortai būna apliejami marcipanine mase, kuri padeda išlaikyti formą.

Koks bus tokių tortų vidus, kiekvienas klientas gali nuspręsti individualiai. Pasak R.Žališauskienės, šiuo metu patys populiariausi jogurtiniai tortai.

Ar įmanoma torto viršų papuošti konditeriniais dažais nupieštu sukaktuvininko portretu?

„Tai įmanoma, bet mūsų įmonėje nėra tokio aparato, kuris nuskenuotų nuotrauką ir perteiktų ją ant torto. Paprastai, kai reikia valgomaisiais dažais ką nors nupiešti ant torto, konditeriai tai daro patys, be technikos pagalbos”, – sakė pašnekovė.

Pagal individualų užsakymą pagaminti tortai paprastai nebūna daug brangesni už kitus. Tokių tortų kilogramas, anot R.Žališauskienės, kainuoja apie 30 litų. Tortai pagal individualius užsakymus kepami ir didžiuosiuose prekybos centruose. Prekybos tinklo „Iki” komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila sakė, kad pagal individualius užsakymus pagamintų kulinarijos arba konditerijos gaminių kaina paprastai priklauso nuo į juos įdėtų produktų ir darbo vertės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.