Atnaujinta elektroninių deklaracijų pildymo programa

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad atnaujinta mokesčių deklaracijų ir jų priedų pildymui elektroniniu būdu skirta nemokama programa „ABBYY eFormFiller”.

Atnaujintoje programoje vartotojai nuo šiol gali sužinoti, ar yra programos, kuria jie naudojosi, atnaujinimai. Programa periodiškai kreipiasi į nurodytą tinklalapį ir siūlo vartotojui parsisiųsti naują ABBYY eFormFiller programos versiją, jeigu nustatytas naujesnės versijos pasirodymas. Yra du programos atnaujinimų tikrinimo būdai: automatinis ir rankinis. Jeigu automatinis atnaujinimų tikrinimas yra išjungtas, vartotojui nuolat bus primenama apie galimybę pasitikrinti programos versiją.

Naujoje programos versijoje tam tikroms formoms bus galimas duomenų perkėlimas į Excel formato bylą. Tai leis mokesčių mokėtojui užpildytus duomenis panaudoti kitais tikslais „Excel” teikiamomis galimybėmis. Šiuo metu tai bus galima padaryti deklaracijos formai FR0573 („Metinės A klasės išmokų, nuo jų išskaičiuoto ir sumokėto pajamų mokesčio deklaracija”).

Atnaujintoje programoje dar patobulintas navigacijos langas bei pati forma. Vartotojas navigacijos lange nuo šiol matys pildomo puslapio numerį. Norint greit pereiti į norimą deklaracijos puslapį pakaks įrašyti puslapio numerį. Norint naudotis naujomis programos galimybėmis pravers nauji funkciniai mygtukai įrankių juostoje: „Dokumento struktūros rodymas”, „Eksportas į EXCEL”, „Priedo/ puslapio perkėlimas formos ribose”.

Programoje yra ir daugiau naudingų atnaujinimų, kuriuos galima sužinoti programos ABBYY eFormFiller2.5 žinyne arba interneto svetainėje adresu http://deklaravimas.vmi.lt/PublicPages.aspx?ID=1&file=3.

Norintiems naudotis atnaujinta deklaracijų pildymo priemone, reikia ją atsisiųsti internetu iš VMI interneto svetainės www.vmi.lt (skyrelyje „Elektroninės paslaugos” à „El. deklaravimas”) arba Elektroninio deklaravimo sistemos portale http://deklaravimas.vmi.lt (skyrelyje „Deklaracijų formos”). Pažymėtina, kad programa ir jos atsisiuntimas – nemokamas.

Atnaujintą programinę įrangą „ABBYY eFormFiller” ir deklaracijų formas, įrašytus kompaktinėje plokštelėje, kaip ir praėjusiais metais gyventojai galės gauti teritoriniuose apskričių VMI skyriuose (atvirų durų renginio metu, kuris vyks š.m. balandžio pradžioje, bei po renginio).

Gyventojai gali naudotis ir praėjusiais metais VMI platinta kompaktine plokštele su įrašyta programine įranga deklaracijų pildymui elektroniniu būdu, tačiau atnaujintos formos kur kas funkcionalesnės ir informatyvesnės.

VMI primena, kad gyventojai, deklaruojantys pajamas, deklaracijas turi pateikti iki gegužės 2 dienos. Deklaracijas teikti elektroniniu būdu yra greičiau, patogiau ir paprasčiau – nereikia ieškoti ir pildyti popierinės deklaracijos bei nereikia jos nešti į mokesčių inspekciją. Norint deklaraciją užpildyti ir pateikti elektroniniu būdu, reikia atvykti į apskrities VMI teritorinį skyrių ir pasirašyti sutartį dėl naudojimosi Elektronine deklaravimo sistema (EDS). Bankų klientams, kurie naudojasi jų elektroninės bankininkystės paslaugomis, tai padaryti kur kas paprasčiau – tai padaryti galima internetu – neišeinant iš namų arba išvykus iš Lietuvos. Naudotis EDS ir pateikti deklaracijas internetu galima ir jungiantis per bankų elektroninės bankininkystės darbalaukius.

Išsamesnė informacija apie EDS yra VMI interneto svetainėje www.vmi.lt arba http://deklaravimas.vmi.lt.

Šiemet elektroniniu būdu 2005-ųjų metų pajamas deklaravo 46,1 proc. visų deklaracijas teikusių gyventojų, gyventojų pajamų mokesčio permoka pradėta grąžinti kovo 16-ąją, iš viso gyventojams grąžinta daugiau kaip 263 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.