Į Baltarusiją vykęs lietuvis kelioniniame krepšyje slėpė 170 tūkst. JAV dolerių

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai lapkričio 22-osios vakarą Medininkų kelio poste sulaikė Lietuvos Respublikos pilietį, mėginusį slapta į Baltarusiją išgabenti didžiulę nedeklaruotų pinigų sumą – daugiau nei 171 tūkst. JAV dolerių, kurių vertė – 462 tūkst. Lt.

„Žaliuoju” kanalu (tuo parodydamas, jog negabena jokių deklaruoti būtinų daiktų ar pinigų) pėsčiomis vykęs lietuvis R. M., muitinės kriminalistų Medininkų kelio poste buvo sustabdytas apie 22 val. vakaro, jau už pasienio bei muitinės kontrolės zonos ribų.

Pareigūnų paklaustas ar negabena jokių draudžiamų ar deklaruotinų daiktų, minėtas pilietis tai paneigė, tačiau pastebimai susijaudino ir sutriko. Nusprendę atlikti detalų šio asmens be jo daiktų muitinį patikrinimą, muitinės kriminalistai jau netrukus, kelioniniame R. M. krepšyje, tarp rūbų, rado 17 paketų, kiekviename kurių buvo po šimtą šimtinių JAV dolerių nominalo banknotų. Daugelis dolerių buvo tiesiog sugrūsti į krepšyje buvusias džinsines kelnes.

Nedeklaruotų pinigų buvo aptikta ir tarp kitų asmeninių šio piliečio daiktų. Iš viso pareigūnai rado 171 850 nedeklaruotus JAV dolerius, kurių vertė – 462 517 Lt.

Mėgindamas paaiškinti pareigūnams kokiu tikslu bandė į Baltarusiją slapta išgabenti tokią didelę pinigų sumą, R. M. (gyvenantis Ukmergėje) nuolat kaitaliojo versijas. Anot vienos iš jų – šie pinigai buvo asmeniniai, o į Baltarusiją R. M. vykęs pirkti automobilių.

MKT Nusikaltimų tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR 199 str. 1 d. R. M. buvo sulaikytas dviem paroms, jis uždarytas į Vilniaus miesto VPK areštinę.

Pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus, vykstant į Europos Sąjungai nepriklausančias valstybes ar atvykstant iš jų, asmenys privalo raštu deklaruoti gabenamus grynuosius pinigus Lietuvos ar užsienio valiuta, jei gabenama suma viršija 10 tūkst. Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.