Paneigta, kad Brazilijoje katė atsivedė šuniukų

Kraujo testai paneigė vienos Pietų Brazilijos Paso Fundo miesto gyventojos tvirtinimus, kad jos katė atsivedė tris šuniukus, antradienį paskelbė genetikos specialistas Adilis Pašekas.

Norėdamas išaiškinti teisybę, A.Pašekas penktadienį paėmė tų šuniukų kraujo mėginius.

Skurdaus Paso Fundo rajono gyventoja 18-metė Kasija Aparesida de Soza penktadienį paskelbė, kad jos katė Mimi atsivedė tris šuniukus ir tris kačiukus, tačiau pastarieji neišgyveno. Ji, jos vyras ir dar keli miesto žmonės tiki, kad kaimynystėje gyvenantis mišrūnas vardu Dogas yra Mimi šuniukų „tėtis”.

„Žmonės, kurie nėra specialistai, dažnai įsivaizduoja keistus dalykus, – sakė A.Pašeko, kuris yra Paso Fundo universiteto Biologijos mokslų instituto direktorius. – Jai prieštarauja visi faktai”.

A.Pašekas, kurio vietos laikraštis paprašė atlikti chromosomų testą ir patikrinti, ar šie įspūdingi gandai yra teisingi, sakė, kad žinduoliai kartais žindo kitos rūšies gyvūnų jauniklius.

„Iš tiesų viskas yra paprasta. Jei pasirodys, kad šuniukai turi 78 chromosomas, tai yra šunys. Jeigu turės 38, vadinasi, tai katės”, – penktadienį aiškino A.Pašekas.

„Katė laukuose atsivedė kačiukus ir greičiausiai priglobė netoliese buvusios kalės atsivestus jauniklius”, – svarstė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.