Ne naujausio modelio šventinis rūbas

Verslininkai, artėjant šv. Kalėdoms, vėl raginami iliuminuoti vitrinas, o miesto valdžia žada jų šviesoje rengti meno kolektyvų pasirodymus

Vakar oficialiai pradėtas kalėdinių vitrinų konkursas ir paskelbta jo šių metų tema. Pageidaujama, kad bent Laisvės alėjoje įsikūrę verslininkai prieš artėjančias šventes savo patalpas ir vitrinas išpuoštų tema „Kalėdiniam žibintui spindint rogėse atkeliauja žiema”.

Estetiškiausias vitrinas iki metų pabaigos rinks ne tik speciali komisija, bet ir miestiečiai, galėsiantys balsuoti internetu.

Alėjos liepas siūlė papuošti lemputėmis

Į Savivaldybę neformaliam pokalbiui pakviesti Laisvės alėjos verslininkai pastebėjo, kad miestiečiai žiemos pradžios vakarais nenoriai vaikštinėja po pagrindinę miesto gatvę, todėl gali ir nepamatyti šviesomis iliuminuotų parduotuvių vitrinų.

„Reikėtų lemputėmis papuošti visas Laisvės alėjos liepas, tada ir mūsų išpuoštos vitrinos labiau atkreiptų dėmesį”, – kalbėjo parduotuvės „United Colors of Benneton” atstovė Jolanta.

„Savo vitrinas šv. Kalėdų atributika puošiame jau trečias dešimtmetis, puošime ir šiemet. Tačiau jei gatvė bus tamsi, o sniegas nenukastas – šventinės nuotaikos nebus”, – „Kauno dienai” sakė „Tauro” parduotuvės atstovas.

Vienos Laisvės alėjos vaistinės vadovo nuomone, centrinės miesto gatvės vitrinos turėtų būti papuoštos ištisus metus. Kaip tai padaryti, turėtų patarti dizaino specialistai.

O „Danijos” ir „Topo centro” parduotuvių atstovės pageidavo, kad kalėdinio vitrinų papuošimo tema būtų paskelbta dar anksčiau ir prekybos tinklams priklausančios parduotuvės spėtų suderinti bendras visų jų parduotuvių bei Laisvės alėjos puošybines tendencijas.

Nėra kompleksinio apšvietimo projekto

Kauno merui Arvydui Garbaravičiui teko nuliūdinti „United Colors of Benneton” atstovę ir pranešti, kad Eliziejaus laukų įspūdžio Laisvės alėjoje nebus – nepakanka elektros galių apšviesti visas liepas.

Jau pasiektos techninės šios gatvės apšvietimo ribos, o jo rekonstrukcijos projektas, derinantis prie bendros gatvės atgimimo koncepcijos rengimo tempų, atidėtas kitiems metams.

Taigi Savivaldybė ir šiemet Laisvės alėją rengiasi iliuminuoti tomis pačiomis, užpernai nupirktomis elektrinėmis fejerverkų „puokštėmis”.

Architektė Gražina Janulytė-Bernotienė ta proga pasigedo vis dar neparengto kompleksinio Kauno centro apšvietimo projekto. Savivaldybės administracijos direktorius Alfonsas Jarušauskas pritarė, kad tada galima būtų į verslininkus kreiptis su konkrečiais prašymais prisidėti šventiškai iliuminuojant vieną ar kitą miesto viešąją erdvę.

O kol kas, anot G.Janulytės-Bernotienės, reikia ne tik kalėdiškai papuošti Laisvės alėją, bet ir pagalvoti, kaip šventinę nuotaiką sukurti Vilniaus gatvėje. Tada Laisvės alėjos kalėdinė teritorija susijungtų su Rotušės aikštės šventine erdve.

Kol nėra parengtos bendros miesto papuošimo strategijos, verslininkams teks verstis asmeniniais miesto Tarybos nario, dizainerio Jono Venckūno patarimais bei jo studentų iš Kauno dailės instituto Dizaino katedros pasiūlymais.

Ne vienas pasitarimo dalyvis iš J.Venckūno rankų gavo jo vizitinę kortelę, o jo studentai kitą savaitę Savivaldybės fojė pristatys savąją miesto šventinio apšvietimo viziją.

Viliojo originaliais konkurso prizais

Kviesdami prisidėti kuriant švenčių nuotaiką Kaune, miesto valdžios atstovai verslininkus viliojo originaliais kalėdinių vitrinų konkurso prizais bei pažadu kitąmet finansiškai paremti kalėdines jų instaliacijas.

„Šiemet – pastangos, kitąmet – parama”, – sakė A.Garbaravičius ir paragino verslininkus kitų metų šventinių instaliacijų projektus pradėti rengti jau dabar.

Tačiau tam tikros miesto valdžios paramos Laisvės alėjos verslininkai gali sulaukti dar šiemet. Pasitarime buvo pažadėta restorano „Miesto sodas” atstovams „išskirti” keletą kilovatų elektros galios šventinei restorano prieigų iliuminacijai.

O verslininkui, siūliusiam savo jėgomis įrengti ir apšviesti pakylą prie savo įmonės, pažadėta, kad joje nemokamai koncertuos iš miesto biudžeto išlaikomi meno kolektyvai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.