Vilniaus krepšininkai palaužė ispanų klubą

ULEB taurės turnyre Z.Sagadino treniruojama komanda į savo sąskaitą įsirašė trečiąją pergalę

Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai, vedami naujojo trenerio Zmago Sagadino, ULEB taurės turnyre vakar 72:70 nugalėjo Las Palmo „Grand Canaria” (Ispanija) ekipą ir iškovojo trečiąją pergalę A grupės varžybose.

Vilniečiai ULEB taurės rungtynes žaidė po neįprastai sunkaus savaitgalio – sekmadienį po LKL mačų vietoje laisvadienio komandai buvo surengtos dvi sunkios treniruotės.

Intriga tęsėsi 40 minučių

Griežtojo Z.Sagadino pirmosios gynybos pamokos nenuėjo veltui. „Lietuvos ryto” krepšininkai, patikimai saugoję savo krepšį ir gerai kovoję dėl kamuolio, 3-iąją minutę pirmavo 10:0. Varžovai pirmuosius taškus pelnė sužaidus beveik 3 minutes ir kartu su pirmuoju metimu atsigavo – 8-ąją minutę „Grand Canaria” priartėjo iki 14:13. Tačiau po to vilniečiai vėl laimėjo atkarpą 8:0 ir po pirmojo kėlinio pirmavo 24:15.

Antrąjį ketvirtį spurtu pradėjo Las Palmo ekipa, 13-ąją minutę išlyginusi rezultatą – 25:25. Vėliau „Lietuvos rytas” susigrąžino persvarą, tačiau ji siekė tik 1-6 taškus.

Tokiu pačiu scenarijumi vyko ir trečiasis ketvirtis.

Prasidėjus paskutiniajam kėliniui „Grand Canaria” vėl išlygino rezultatą – 55:55. Bet išsiveržti į priekį ispanų ekipai nepavyko, kelių taškų pranašumą išsaugojo „Lietuvos rytas”. Likus maždaug pusei minutės iki mačo pabaigos, vilniečiai pirmavo tik 71:70, o kamuolį turėjo varžovai. Tačiau „Lietuvos rytas” apsigynė nuo paskutinės jų atakos ir iškovojo trečiąją pergalę.

Problema – fizinis pasirengimas

Po pirmosios pergalės slovėnas Z.Sagadinas, tarsi buvęs šeštuoju žaidėju, kalbėjo: „Esu laimingas, kad komanda laimėjo, nes žaidė, ypač pradžioje, nervingai. Esame metikai, bet šįkart prastai pataikėme. Tačiau laimėjome kovą dėl kamuolio, be to, spaudžiau gintis ir tai padėjo iškovoti pergalę.

Pabandžiau pakeisti žaidimo sistemą ir, atrodo, žaidėjų galvose kilo panika. Todėl žaidimas nebuvo gražus. Susidariau įspūdį, kad didžiausia komandos problema – prastas fizinis pasirengimas, todėl tam ateityje skirsime didelį dėmesį”.

Vilniaus ekipa vertėsi be sergančio Marijono Petravičiaus, tačiau pagaliau pasireikšti galėjo Eurelijus Žukauskas, rungtynes pradėjęs starto penkete. Žiūrovai jį sutiko ovacijomis.

„Visi pamatėme, kad Eurelijus gali žaisti. Tikiu, kad jis netrukus kausis dar geriau”, – apie vidurio puolėją sakė Z.Sagadinas.

Kelionę trikdė nesklandumai

Las Palmo krepšininkų viešnagė Vilniuje neapsiėjo be laimingai pasibaigusių nuotykių. Vakar apie 11 val. sostinėje į nedidelę avariją pateko juos į treniruotę vežęs „Lietuvos ryto” komandos autobusas.

Per incidentą niekas nenukentėjo, tik nežymiai buvo apgadintos transporto priemonės. „Grand Canaria” krepšininkai grįžo atgal į viešbutį, iš kurio į treniruotę išvyko taksi ir viešbučio mikroautobusais.

Ne itin sklandžiai vyko ir Ispanijos komandos kelionė į Vilnių – Lietuvos sostinę ji pasiekė pirmadienį jau po vidurnakčio.

„Uniks” į pergalę vedė lietuvis

Svarbią pergalę D grupėje vakar šventė Lietuvos trenerių vadovaujama Kazanės „Uniks” (Rusija) ekipa, namuose po pratęsimo 100:94 nugalėjusi trečiąjį pralaimėjimą patyrusį Madrido „Real” (Ispanija). Rusijos ekipa 40-ąją minutę atsilikinėjo 72:79, tačiau sugebėjo išplėšti pratęsimą.

Į trečiąją pergalę „Uniks” vedė Saulius Štombergas, pelnęs 29 taškus ir pateikęs rimtą paraišką tapti naudingiausiu turo žaidėju – jis surinko 38 naudingumo balus. Per 41 minutę jis pataikė visus 8 dvitaškius ir visas 4 baudas, 3 iš 4 tritaškių, atkovojo 7, perėmė 1 kamuolį, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 4 varžovų pražangas.

Ką liudija statistika

„Lietuvos rytas” – „Grand Canaria” 72:70 (24:15, 16:19, 15:18, 17:18). „Lietuvos rytui” taškus pelnė: T.Delininkaitis 17, T.Aivoris, A.Emetas ir E.Žukauskas po 9, M.Lukauskis 7, M.Nilsenas 6, A.Šležas, R.Štelmaheris ir Ž.Batista po 5 (J.Blūmas); „Grand Canaria”: S.Savane 12, K.Davidas 11, B.Vromanas 10, I.Hanteris ir R.Guera po 8, T.Moranas 7, A.Norisas ir S.Peresas po 6, D.Frylandas 2. Taiklumas: dvitaškiai – 23/40 (58 proc.) ir 19/52 (37), tritaškiai – 2/18 (11) ir 6/12 (50), baudos – 20/30 (67) ir 14/21 (67). Atkovota kamuolių 43 ir 37, perimta 10 ir 11, klaidų 17 ir 16.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.