Patyrę Klaipėdos „eurovizininkai” į atranką nesiveržia

Iki paraiškų dalyvauti tarptautinio „Eurovizijos-2007” konkurso Lietuvos nacionalinėje atrankoje pateikimo termino – gruodžio 15-osios – likus mažiau nei mėnesiui, vos vienas kitas uostamiesčio atlikėjas sakosi mėginsiantis joje savo jėgas.

Konkursas, kuriame pernai Lietuvos atstovai „LT United” buvo šešti ir šitaip mūsų šalies atstovui užsitikrino vietą būsimosios „Eurovizijos” finale, rodos, tapo nebeįdomus ne kartą jo atrankoje dalyvavusiems klaipėdiečiams.

Šešis kartus nacionalinės atrankos scenoje pasirodžiusi grupė „Bavarija” kol kas neliepsnoja entuziazmu lipti į ją ir septintąsyk. Grupės narys Juozas Liesis sakė, jog iki šiol „bavarai” iš anksto buvo pasiruošę konkursui. Šįsyk, anot pašnekovo, jie neturi parengtos dainos, o daugiausia laiko dabar skiria koncertinei veiklai.

Kita vertus, jei ir apsispręstų dalyvauti, grupė tikriausiai spėtų pasiruošti – anot J. Liesio, Deivydas Zvonkus turi dainos, kuri truktų vieną minutę, meninę idėją.

Du kartus atrankoje dalyvavusio grupės „Colder” lyderis Vaidas Valančius sakė esąs 80 proc. tikras, jog šiemet kolektyvas joje nepasirodys.

Grupė „Atika” praėjusiame konkurse nedalyvavo. Kolektyvo arba vien jos idėjinio vado Dariaus Žvirblio nepamatysime ir šiemet. Atrankoje nedalyvaus ir „Bugs Band”.

Moraliai paseno?

Iš prodiuserinės kompanijos „Cactus” atlikėjų konkurse taip pat nepasirodys niekas. Anot Gintaro Bendžiaus, jeigu kas dalyvautų, tai būtų Amberlaifas, kuris anksčiau yra pasirodęs tiek Lietuvos, tiek Latvijos nacionalinėse atrankose. Tačiau šito neplanuojama – „Cactus” pakanka darbo Lietuvos rinkai.

Be to, prodiuserio įsitikinimas, kad „Eurovizija” atlikėjui jokios naudos neduoda, kasmet tvirtėja.

„Ar „LT United”, užėmę pakankamai aukštą vietą finale, per metus tapo Europos žvaigždėmis? – retoriškai klausė G. Bendžius.

– Galbūt ankstesniais dešimtmečiais, kai nebuvo muzikinių televizijos kanalų, šis konkursas buvo vertingas kaip galimybė pasirodyti didžiulei auditorijai. Šiuo šansu sėkmingai pasinaudojo Selin Dion, ABBA. Tačiau dabar jis yra lyg ir moraliai pasenęs. Nebent turi labai įdomią koncepciją ir strateginį tolesnės veiklos planą.”

Edmundas Kučinskas turi kitokią nuomonę. „Šis konkursas – neabejotinai prestižinis, tik sunku sukurti tokią 3 minučių dainelę, kuri atvertų kelią į pasisekimą, – sakė dainininkas. – O peikia jį daugiausia tie, kurie patys yra dalyvavę atrankoje.”

Tačiau šiais metais E. Kučinskas dalyvauti konkurse neketina. Ir būtent dėl savo įvardytos priežasties – nėra sukūręs dainos, tinkančios „Eurovizijai”. „Bet svarbu – idėja, daina gali gimti ir per porą valandų”, – įsitikinęs atlikėjas, neatmetantis galimybės dalyvauti konkurse – jeigu ne šįkart, tai vėliau. „Mano amžius tam – ne kliūtis”, – sakė E. Kučinskas.

„Ten klounų ir be manęs užteks”, – paklaustas, ar nežada išmėginti savęs konkurse, sakė Deivis Norvilas. Sėkmingai muzikinę karjerą plėtojantis ir nė sykio atrankoje nedalyvavęs dainininkas juokauja, kad greitai galės didžiuotis savo atsparumu „Eurovizijos” virusui.

Laužys standartus

Kalbant apie įdomumą ir klounadą, esama tendencingų kalbų, kad 2007-ųjų „Eurovizija” bus arba „metalo” šou, arba kažkas panašaus į humoro ir satyros festivalį.

Pasiryžusieji dalyvauti atrankoje Klaipėdos atlikėjai vieningi – konkurse pelnyti sėkmę galima laužant standartus.

Vienus prajuokino, o kitus suglumino faktas, kad nacionalinėje atrankoje dalyvaus atlikėjas Minedas. Tačiau pats jaunasis klaipėdietis apie savo užmojus kalba santūriai: „Atrankoje atliksiu dainą vokiečių kalba „Ich bin dein”, kurios įrašas šiuo metu baigiamas tobulinti. Ji yra apie tai, kaip lietuvis vaikinas įsimylėjo vokietę merginą ir dainuoja jai jos gimtąja kalba. Tiesiog noriu pasirodyti atrankoje ir tapti vienu iš naujųjų jos veidų – kiek gi galima rodyti vis tuos pačius?, – sakė prieštaringai vertinamas šoumenas.

Kas dėl atlikimo ir pasirodymo kokybės, Minedas teigia reikalausiąs pritariančiųjų vokalistų ir bent dviejų profesionalių šokėjų. „Tai joks triukas, ruošiuos rimtai ir dėl atrankos net atsisakiau dalyvauti realybės šou „Dangus-2”, – tikino jis. – Ar aš vertas atstovauti, nuspręs publika. O man įdomu pasižiūrėti, kaip atranka atrodo „iš vidaus”.

Dalyvauti „Eurovizijoje” jau apsisprendė ir „Rugiagėlių berniukai”, kurių lyderis Haroldas Šlikas kolektyvą apibūdina kaip humoro ir popmuzikos grupė. Šiuo metu sprendžiama, kurią iš poros numatytų dainų rinktis, tačiau jau aišku – „berniukai” atliks popmuzikos kūrinėlį žemaičių ir anglų kalbomis.

Praėjusiais metais atrankoje debiutavusi uostamiesčio grupė „Flaer” jau pabaigė dainą šių metų konkursui. „Už praėjusį pasirodymą mums labai gėda, – apie dalyvavimą-pokštą kalbėjo grupės būgnininkas Michailas Denisenka. – Šis bus rimtas, tačiau daina – nuotaikinga ir pozityvi, „rokava”, pavadinta „I Do What I Want”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.