Parduodant žemę pakvipo teismu

Vakar aukcione parduotas žemės sklypas Melnragėje, kuriame ateityje gali išaugti naujas prekybos centras.

Audros g. 6B/Vaivos g. 26 esančio 25 arų ploto komercinės paskirties sklypo nustatyta pradinė kaina buvo 1 mln. 387 tūkst. 145 litai. Trims aukciono dalyviams varžantis ji pakilo iki 1 mln. 715 tūkst. litų. Tiek pasiūlė UAB „VP Market”, svarstanti čia statyti savo prekybos centrą.

Varžytis dėl minėto sklypo pageidavo iš viso keturi pareiškėjai, tačiau vieno iš jų Naujų valstybinės žemės sklypų pardavimo ir nuomos komisija nepripažino aukciono dalyviu dėl netinkamai užpildytos paraiškos.

Aukciono rezultatai patvirtinami per penkias darbo dienas, tačiau, anot komisijos pirmininkės Raimondos Gružienės, šis aukcionas gali būti pirmasis, dėl kurio gali tekti aiškintis teisme. Galimybę kreiptis į teismą žada svarstyti aukciono dalyviu nepripažintas asmuo.

Pasak R. Gružienės, šiemet buvo skelbti aštuoni aukcionai, o vakar parduotas sklypas yra jau paskutinis šiais metais komercinės paskirties. Aukciono rezultatai esą nei džiugina, nei liūdina – sklypas parduotas už didesnę nei nustatyta pradinė kaina, tačiau rekordo nebuvo.

„Euro neįvedimas šiek tiek sustabdė pirkimus. Giliavandenio uosto grėsmė kol kas įtakos nedaro – šiemet iš aukciono parduodamas trečias sklypas Melnragėje, kainos kilo”, – sakė R. Gružienė.

Anot jos, patraukliausi yra gyvenamajai statybai skirti sklypai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.