Gudrybės, nuo kurių priklauso kotletų skonis

Atrodo, labai paprasta iškepti kotletą, bet ne visoms šeimininkėms pavyksta paruošti skanų šį maltos mėsos gaminį.

Kotletai bus tikrai skanūs, jei sumaišysite kiaulienos ir jautienos faršus (būtų idealu pridėti ir avienos). Nepatariama pilti pieno. Geriau tinka virintas vanduo. Pilti labai labai mažai – tiek, kad faršo masė būtų panaši į tirštą grietinę. Neužmirškime į faršą įmaišyti bent pusės citrinos sultis, kelių žalių kiaušinių trynius (ne baltymus), susmulkintų svogūnų (kuo daugiau, tuo skaniau), nedaug tarkuotų morkų, mėgstamų prieskonių.

Jei ruošiate žuvies kotletus, į tokį faršą tiktų kiaulienos faršas (žuvies ir mėsos santykis maždaug 5:1). Vietoje vandens naudokime arbatžolių nuovirą. Kepama įkaitintuose riebaluose ar aliejuje. Prieš dedant kotletus į keptuvę, galima, jei patinka, juos apvolioti miltais ar džiūvėsėliais (kotletai formuojami šlapiomis rankomis). Tiek mėsos, tiek žuvies kotletus, prieš dedant juos į keptuvę, verta panardinti į suplaktus baltymus – kotletai bus sultingi, labai skanūs, nes baltymas neleis ištekėti sultims.

Būtų neblogai iškeptus kotletus „pakankinti” ant silpnos ugnies puode, įpylus sultinio ar grietinės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.