MTV – prieš abejingumą ŽIV ir AIDS problemoms

Visokių yra, bet tikrai ne visokių reikia. Šiemet AIDS iššiepusi dantis vėl švenčia savo gimtadienį – jau 25-ąjį. Tai sukaktis, kuri MTV labai siutina, todėl kanalas negali likti pasyviu stebėtoju. Jau nuo lapkričio 23 d. MTV pradės programą „Lik gyvas” („Staying Alive”), kuria sieks sutrupinti abejingumą ŽIV problemai. Abejingumas protams pavojingesnis nei heroinas.

Kartu su jaunimo organizacija „In Corpore” MTV labai smarkiai kalendoriuje apibrauks Gruodžio 1-ąją, pasaulinę kovos su AIDS dieną.

Nuo lapkričio 23 d. dvi savaites MTV kvies moksleivius pas save į svečius. Ne vien tik Beyonce ir Jay-Z aptarti, bet ir pažiūrėti linksmų ir skaudžių reklaminių klipukų, pažaisti interaktyvius žaidimus. Registruotis tokiam žiburėliui galima MTV tinklapyje www.mtv.lt.

Šiuo metu apie 40 milijonų žmonių Žemėje gyvena su ŽIV ar AIDS ir kadangi vaistų nuo to nėra, visi jie mirs išsekinti nesibaigiančių infekcijų, uždegimų, auglių…90 proc. šių žmonių net nežino, kad gyvena su virusu. Kas šešias sekundes mirtis į savo sąrašą įtraukia dar vieną žmogų. Per parą į jį patenka visi Biržai – beveik 15 tūkstančių žmonių.

„MTV visada bus už jaunystę ir laisvę, tačiau mes puikiai suprantame, kad laisvė yra neatsiejama nuo atsakomybės. Mūsų tikslas – padaryti pasaulį bent kiek geresnį. Aš būsiu beprotiškai laimingas, jeigu mūsų pastangos priminti žmonėms apie ŽIV išgelbės vieną gyvybę, tačiau aš džiaugsiuos dar labiau, jeigu po „Staying Alive” bent vienas žmogus pradės užjausti kitą”, – sakė „MTV Networks Baltic” vadovas Marius Veselis.

Lietuvoje šiuo metu iš viso užregistruoti 1109 ŽIV infekuoti žmonės. Su tiek daug žmonių asmeniškai net nesugebėtum bendrauti – įsivaizduok, kad miršta visi tavo artimieji, giminės, draugai ir kolegos. Todėl „In Corpore” tavęs klausia: ar tikrai žinai kaip plinta ŽIV? Ar tikrai žinai kaip apsisaugoti? Aišku, žinai, bet ar visada taip elgiesi?

Daugybė Afrikos šalių gyvena pasmerktos Svazilende ir Botsvanoje apie 40 proc. žmonių infekuoti ŽIV, Zimbabvėje – 25 proc., Pietų Afrikoje – virš 20. Į veidą nuolat alsuojanti mirtis griauna bet kokias svajones labiau nei laisvos prekybos principų nepaisymas.

Gruodžio 1-osios MTV eteris visą vakarą bus skirtas „Lik gyvas” laidoms:

20 val. bus parodytas filmas „48 Fest”, kuris rodo kaip jaunimas iš viso pasaulio per 48 valandas bando sukurti trijų minučių trukmės filmą apie ŽIV problemą.
21 val. – pilnametražis filmas „Tranzitas”.
23 val. visą valandą speciali laida „Tai nėra reklama”, sudaryta iš socialinių reklamų ir skirtingų jaunų žmonių nuomonių apie seksą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

5 atsiliepimai į "MTV – prieš abejingumą ŽIV ir AIDS problemoms"

  1. edgaras

    kas per 👿

  2. dima

    AIDS – tai super smarkai pisimoki diena 😀

  3. efka

    silkroad online rulezzzzzzzzzzzzz 😉

  4. gytis

    eikit nx su savo AIDS 👿 😛

  5. valink nx

    debiliskesnio neradau ! lopai pradzioj parasyk kad cia MTV kazkox nx o ne aids

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.