Miltinio jubiliejų turėtų įprasminti „Mintis”

Šimtajam režisieriaus Juozo Miltinio jubiliejui ateinantį rugsėjį prie maestro įkurto bei jo vardu pavadinto dramos teatro veikiausiai bus pastatyta Regimanto Midvikio sukurta skulptūra „Mintis”

Dėl šios skulptūros pastatymo Panevėžio miesto savivaldybė nuo vasaros pabaigos bylinėjosi su skulptoriumi Juozu Šlivinsku, pasipiktinusiu esą netinkamai surengta viešųjų pirkimų procedūra. Tačiau Panevėžio apygardos teismas paskelbė savivaldybę pasielgus tinkamai.

Šlivinskas ieškinį Panevėžio apygardos teismui buvo pateikęs dėl to, kad, jo manymu, ne visiems savivaldybės skelbto Miltiniui skirto paminklo konkurso dalyviams buvo sudarytos vienodos sąlygos ir todėl buvo pažeistos viešųjų pirkimų procedūros. Ieškovas buvo įsitikinęs, kad pirmą vietą konkurse užėmusiam jo kolegai Midvikiui buvo sudarytos išskirtinės sąlygos: tolesniam konkurso etapui leista pateikti patobulintą, kitaip tariant, visai kitą kūrinį, nei buvo iš pradžių. Kiti konkurso dalyviai, tarp jų ir pats Šlivinskas, šiomis sąlygomis nepasinaudojo, todėl buvo nurungti. Šlivinskas pageidavo, kad teismas arba pratęstų konkursą, arba organizuotų jį iš naujo.

Tokio Šlivinsko noro Panevėžio apygardos teismas nepatenkino. Tačiau teismo nutartis įsigalios tik po mėnesio. Per tą laiką menininkas turi teisę ją skųsti aukštesnės instancijos teismui. Panevėžio savivaldybei tai kelia nerimą: jei nutartis būtų apskųsta, konkurso laimėtojas Midvikis gali nebespėti paminklo pastatyti režisieriaus jubiliejui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.