Apnuodyto buvusio FST agento būklė – prasta

Didžiosios Britanijos policija pradėjo tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti buvusį Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FST) agentą Aleksandrą Litvinenką, kuris pastaruosius šešerius metus su šeima gyvena Londone.

Britų žiniasklaidos teigimu, buvusio FST pulkininko, aršaus Vladimiro Putino režimo kritiko, būklė yra sunki, bet stabili. Jis gydomas vienoje Londono ligoninėje.

A.Litvinenka prastai pasijuto po susitikimo viename iš Londono restoranų, kuriame jis iš informatoriaus tikėjosi sužinoti daugiau apie žurnalistės Anos Politkovskajos žmogžudystę.

Artimas A.Litvinenkos draugas „The Sunday Telegraph” žurnalistui sakė: „Aleksandras neabejoja, kad jis buvo apnuodytas Rusijos valdžios užsakymu”.

Neseniai A.Litvinenka sakė, kad susitikimo metu iš informatoriaus gauti dokumentai leidžia teigti, jog prie A.Politkovskajos nužudymo yra prisidėję FST agentai.

Jis pažadėjo perduoti dokumentus laikraščiui „Novaja Gazeta”, kuriame dirbo nužudyta žurnalistė, kai pasveiks, tačiau dabar jo galimybės išgyventi yra tik apie 50 proc.

Pranešama, kad A.Litvinenką mėginta nunuodyti taliu. Žiniasklaidos teigimu, nuodais bandyta pakenkti centrinei nervų sistemai.

Baiminamasi, kad nuodų poveikis gali būti negrįžtamas. Susitikimas, kurio metu jį galbūt mėginta nunuodyti, įvyko lapkričio 1 dieną, tačiau buvusio rusų šnipo sveikatos būklė itin pablogėjo pastarosiomis dienomis.

Rusijoje 44 metų A.Litvinenka vertinamas nevienareikšmiškai. 1998 metais jis paskelbė iš FST gavęs nurodymą nužudyti Rusijos oligarchą Borisą Berezovskį.

Vėliau prieš jį buvo sufabrikuotos kelios bylos, kol galiausiai jis nelegaliai išvyko į Didžiąją Britaniją. Čia 2001 metų gegužės mėnesį jam suteiktas politinis prieglobstis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.