Gimtadienio proga – sintezatorius, volga ir… strutis

Gimtadienis – viena svarbiausių švenčių kiekvieno žmogaus gyvenime. Visi mes tą dieną švenčiame skirtingai – kas su draugais, kas su šeima. Vieniems svarbi pati šventė ir į ją susirinkę svečiai, kitiems – ta proga gautos dovanos. Ar iš tikrųjų linksmiausiai gimtadienius švenčia ir originaliausias dovanas gauna pramogų pasaulio atstovai?

Dovana ir draugų apsilankymas

Grupės „Skamp” narys Vilius Alesius gimtadienį švenčia rugpjūčio 6-ąją. Įsimintiniausias – paskutinis. Jį šventė prie vieno iš Trakų ežerų – su draugais išsinuomojo porą namukų, juose ir vyko šventė. „Draugų buvo apie dvidešimt. Visi gerai praleidome laiką, ko daugiau reikia tokia proga?” – retoriškai klausė V.Alesius.

Dažniausiai Vilius dovanų gauna originalių drabužių. Taip pat dažnokai dovanų čekių, alkoholio. Ko iš draugų tikisi gimtadienio proga, dainininkas niekada neatskleidžia. V.Alesių kiekviena dovana džiugina, nes ji sukaktuvininkui – dėmesio parodymas, o tai visada malonu. Bet jeigu draugas užsuktų į Viliaus gimtadienį be dovanos, jis ir tokį gestą įvertintų kaip savotišką dovaną.

Gimtadieniui draugų susirado

Vitalijus Cololo savo gimtadienį švenčia rugpjūčio 3 dieną, dažniausiai su šeima. Tačiau jei po paskutinių išgertuvių dar turi sveikatos, ir draugų nepamiršta.

Per savo gimtadienį Vitalijus leidžia sau visiškai atsipalaiduoti. Tądien Cololo šeimoje telefonai išjungti. Į jokius skambučius bei sveikinimo žinutes Vitalijus neatsakinėja. Jas peržvelgia tik kitą dieną. Tada įprastai po išgertuvių plyšta galva, ir prastą savijautą jis suverčia sveikintojams, neva jam galvą skauda nuo sveikinimų gausos.

Šiemet Vitalijus gimtadienį šventė Turkijoje. Ten vyko tik su šeima. Kadangi jis draugiškas žmogus, be didelio vargo susirado vietinių draugų. Šis gimtadienis V.Cololo labai patiko – toje kelionėje už viską buvo apmokėta iš anksto. Taigi Vitalijus galėjo užrėkti ant viso viešbučio restorano, kad gimtadienio proga visiems stato, o jo finansai visiškai nenukentėjo.

Kaip vieną originaliausių dovanų Cololo prisiminė mačetę (lenktą kardą), gautą Malaizijoje nuo Vytauto Kernagio. Tada jis dar dalyvavo realybės šou „Robinzonai”.

„Paprastai man dovanoja pinigus arba praktiškas dovanas, bet dažniausiai jų vertė neviršija 100 litų. Pernai gavau originalų žiebtuvėlį „Zippo”, tada jis man buvo labai reikalingas, nes rūkiau. Dabar nerūkau, bet vis vien periodiškai jį papildau ir nešiojuosi, nes tai maloni dovana. Bet pasitaiko, kad gaunu ir tokių nereikalingų dovanų, kad „eina nafig”. Tada tik pasijuokiu su dovanotoju, bet paskui nukišu tą šlamštą kur nors ir niekada jo nebeieškau”, – paaiškino Vitalijus.

Pripažįsta tik Kalėdas

Grupės „G&G sindikatas” reperis Svaras (Gabrielius Liaudanskas) gimimo dienos proga jau daug metų nerengia gimtadienių. Žinoma, gruodžio 30-ają, per Gabrieliaus gimtadienį, draugai užsuka pas jį ir nekviesti. Tada Svaras, aišku, būna patenkintas, kad pasimato su seniai matytais draugais.

Dovana reperis įvardija draugus, kurie ateina jo pasveikinti. Gauna gimtadienio proga įvairių smulkmenėlių, bet Gabrielius toks žmogus, kad dovanų niekada nesureikšmina.

Svaras ne tik gimtadienio, bet ir visų kitų švenčių nepripažįsta. Nešvenčia nei Naujųjų metų, nei Velykų, nei visų kitų švenčių. Išimtis – Kalėdos. Jas G.Liaudanskas sutinka šeimoje, taigi tai tikrai maloni ir Svaro laukiama šventė.

„Tikrosios šventės – gyvenimo šventės, ir tik jas privalu švęsti” – paaiškino Svaras.

Pravirkdė sintezatorius

24 metų dainininkė Taja neturi jokių neįprastų gimtadienio tradicijų. Švenčia gimtadienius su artimiausiais draugais namuose ar klube, kuriame groja gyva muzika. Su pramogų pasaulio žmonėmis kartu švęsti mergina nesiekia. Išimtis buvo jos gimtadienis, sutapęs su „JP muzikiniais apdovanojimais”. Ta proga visa salė sudainavo dainos „Ilgiausių metų” fragmentą, o po koncerto Taja tęsė šventę su kitais dainininkais.

Gimė dainininkė balandžio 17 dieną, kitą dieną gimtadienį švenčia ir jos sūnus Nedas. „Šeimoje valdžią ima Avinai”, – juokėsi dainininkė.

„Iš džiaugsmo verkiau tik du kartus: kai bobutė parnešė šuniuką, ir per 14-ąjį gimtadienį. Tada gavau išsvajotą dovaną – sintezatorių”, – įsimintiniausią dovaną prisiminė dainininkė Taja.

Pasveikina ir pats save

Grupės „Biplan” lyderis Maksimas Melmanas gimtadienį atšventė spalio 11-ąją.

„Anksčiau gimtadienio proga mėgau paūžauti su didele draugų kompanija, tačiau nuo 25-erių pradėjau nebesureikšminti gimtadienio. Šią dieną praleidžiu su grupės nariais. Pakalbame, išgeriame viskio, tačiau jokio išskirtinio baliaus nebedarau”, – tikino Maksas.

Sukaktuvių proga iš draugų Maksimas gauna įvairių smulkmenėlių. Grupės muzikantai dovanoja tai, kas praverčia grupėje. Per jų gimtadienius Maksas atsilygina tuo pačiu. Beje, dainininkas gimtadienio proga pasveikina ir pats save: „Prieš dvejus ir trejus metus šia proga pasidovanojau po gitarą”, – nusijuokė Maksas.

Matytis su draugais progų nereikia

Grupės „inCulto” lyderis kolumbietis Jurgis Didžiulis sakosi neturįs jokių ypatingų, tik Kolumbijai būdingų tradicijų gimtadienio šventei. Anot jo, visi ir visur šiais laikais gimtadienius švenčia pagal amerikiečių tradicijas.

Švenčia Jurgis kiekvienais metais skirtingai pagal nuotaiką. Svarbiausias dalykas, kurį jis stengiasi padaryti per savo gimtadienį, – surengti šventę ne sau, bet draugams.

Anksčiau dainininkas gimtadienį labai sureikšmindavo: turėjo būti kuo daugiau draugų, nesvarbu, kad kai kuriuos net menkai pažinojo. Dabar šią dieną jis švenčia tik su pačiais artimiausiais draugais.

„Gimtadienis neturi būti išskirtinė proga susitikti su draugais. Su tikrais draugais turi matytis visada, tam ypatingų progų nereikia”, – įsitikinęs Jurgis Didžiulis.

Išsvajota dovana

Buvusiam realybės šou „Dangus” dalyviui Antanui įsimintiniausia gimimo diena buvo šiemet kovo 15-ąją. Tada dainininkas atšventė 25-erių metų jubiliejų.

„Esu namų žmogus, taigi šis gimtadienis buvo netgi labai neįprastas. Prieš tai atšventęs gimtadienį su namiškiais ir artimiausiais draugais, švenčiau su naujaisiais draugais iš „Dangaus”.

„Gimtadienio kulminacija buvo tai, jog išsipildė mano svajonė: man padovanojo seną „Volgą”, – džiaugėsi Antanas.

Bavarų dovanų mūšis

Deivydas Zvonkus iš grupės „Bavarija” gimtadienį švenčia lapkričio 6 dieną. Tą pačią, kaip ir jo kolega bei draugas Juozas Liesis.

„Žurnalistai iki šiol netiki, kad mes gimėme tą pačią dieną. Mano, jog tai tiesiog pokštas”, – kvatojosi D.Zvonkus ir įrodinėjo, jog sutapimų gyvenime vis dar pasitaiko.

Šia proga dainininkai rengia „dovanų mūšį” – vienas kitam stengiasi padovanoti kuo originalesnes dovanas. „Juozas man dovanojo: zaporožietį, gyvą strutį, 25-ųjų sukaktuvių proga – 25 tortus, seifą. Viena originaliausių dovanų – dešrų tortas. Iš tiesų nelabai mėgstu saldumynus, taigi Juozas norėjo padovanoti man tokį tortą, kuris tikrai patiktų. Jis susuko į torto formą begalę mėsos gaminių”, – nostalgiškai prisiminė skanėstą Deividas.

Juozas nuo Deivydo sulaukė 365 porų kojinių, o kitais metais – 30 kg skalbiamųjų miltelių joms išskalbti, interneto puslapį www.liesis.lt.

Juozas pačia absurdiškiausia dovana būtent ir laiko interneto puslapį. „Iki šiol nesupratau šios dovanos esmės. Anksčiau maniau, jog tai turėtų būti juokinga, – ir juokiausi. Bet Deivydas taip ir nepaaiškino, kodėl sukūrė šį puslapį”, – stebėjosi keista dovana J.Liesis.

Būdamas toks išradingas, galbūt Juozas ir savo žmoną nustebina originaliomis dovanėlėmis? „Žmonai taip įsiteikti nepavyksta – ji renginių vedėja ir pati yra išradingas žmogus. Nepavyksta jos perspjauti”, – apgailestavo Juozas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Gimtadienio proga – sintezatorius, volga ir… strutis"

  1. dove

    juozas padavonojo deivydui struti todel kad jie panasus.ta prasme deivis ir strutis….abu flegmatikai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.