SEB Vilniaus bankas išplatino su Didžiojo septyneto šalių įmonių akcijomis susietų obligacijų emisijas

SEB Vilniaus bankas baigė platinti su Didžiojo septyneto šalių – Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Kanados, JAV, Japonijos ir Didžiosios Britanijos – įmonių akcijų kainų indeksų portfeliu susietų obligacijų emisijas ir šiandien paskelbė jų investavimo koeficientus. Iš viso į šias obligacijas gyventojai investavo 16 mln. litų.

Obligacijų, kurių vieneto įsigijimo kaina yra 100 litų, investavimo koeficientas yra 88 procentai. Kitų emisijų, kurių vieneto kaina buvo 110 arba 115 litų, investavimo koeficientai atitinkamai yra 178 ir 220 procentų. Investavimo koeficientas priklauso nuo obligacijos įsigijimo kainos ir rodo, kokia akcijų indeksų portfelio vertės padidėjusi dalis tenka obligacijos savininkui.

„SEB Vilniaus banko šiais metais išleistų su akcijomis susietų obligacijų portfelio vertė jau viršijo ketvirtį milijardo litų. Galime teigti, kad pо dvejų tokių obligacijų platinimo metų, kai šią naujieną pirmąkart pasiūlėme rinkai, jos jau tampa svarbia investuotojų krepšelio dalimi, ir matome, kad susidomėjimas toliau auga”, – sakė SEB Vilniaus banko Finansų rinkų departamento direktorius Vykintas Misiūnas. Nuo 2004 metų bankas yra išleidęs 55 su akcijomis susietų obligacijų emisijas, kurių nominalioji vertė 361 mln. litų.

Su Didžiojo septyneto šalių įmonių akcijomis susietos obligacijos bus išperkamos po trejų metų. Obligacijų taip pat bus galima įsigyti ar jas parduoti antrinėje banko rinkoje – pirkimo ir pardavimo kainas SEB Vilniaus bankas kiekvieną dieną skelbia savo svetainėje.

Šiuo metu SEB Vilniaus bankas taip pat platina su besivystančių šalių – Vidurio Rytų Europos, Lotynų Amerikos, Afrikos, Kinijos ir Rusijos – įmonių akcijų kainų indeksų portfeliu susietas obligacijas. Jos dar bus platinamos iki gruodžio 13 dienos.

Dėl su akcijomis susietų obligacijų įtraukimo į investavimo planą ar kitų kaupimo ateičiai būdų SEB Vilniaus banke galima pasitarti su investavimo paslaugų vadybininkais.

SEB Vilniaus bankas yra Lietuvos su akcijomis susietų obligacijų rinkos lyderis ir šių obligacijų rinkos šalyje pradininkas, taip pat aktyviai leidžia fiksuotų palūkanų obligacijas. Nuo 2003 metų bankas iš viso yra išleidęs 5,5 mlrd. litų nominaliosios vertės obligacijų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotų galiojančių obligacijų nominaliąją vertę (1,1 mlrd. litų) 2006 m. lapkričio 16 d. bankas užėmė 55,3 proc. šalies rinkos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.